Kadınlar hangi durumlarda oruç tutamaz?

İçindekiler:

  1. Kadınlar hangi durumlarda oruç tutamaz?
  2. Çok zayıf olanlar oruç tutabilir mi?
  3. Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?
  4. FMF romatizma mıdır?
  5. Karaciğer yağlanması olan kişiler oruç tutabilir mi?
  6. Inaktif hepatit b ne demek?
  7. Karaciğer hastaları nelere dikkat etmelidir?

Kadınlar hangi durumlarda oruç tutamaz?

Kadınlar adet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Temizlendikten sonra kılamadıkları namazları kaza etmezler fakat oruçlarını kaza ederler (Buhari, Hayız, 20; Müslim, Hayız, 69; Ebu Davud, Taharet, 106; Tirmizi, Taharet, 97). Her kadının adet gördüğü gün sayısı eşit değildir. ... Daha sonra kaza edilir.

Çok zayıf olanlar oruç tutabilir mi?

Aşırı zayıf kişiler, Vücut direnci düşük olanlar, Yeni ameliyat geçirenler, Kemoterapi gören kanser hastaları, oruç tutmamalı ya da doktor kontörlünde tutmalıdır.

Hangi hastalığı olanlar oruç tutamaz?

Hangi Hastalar Oruç Tutamaz?

  • İnsülin veya kan şekerini düşürücü özelliği olan ilaç (oral antidiyabetik) kullanan diyabet hastaları,
  • Ağır kalp yetmezliği olanlar,
  • Hamileler (Özellikle ilk 3 ya da son 3 ay döneminde),
  • Kan şekeri sıklıkla normalin altına düşenler,
  • Mide veya onikiparmak bağırsağında ülseri olanlar,

FMF romatizma mıdır?

Bağ Doku Hastalıkları (Sistemik Lupus Eritematoz ve Sjögren Sendromu vb). Ayrıca, Behçet Hastalığı, Ailesel Akdeniz Ateşi (FMF) ve Gut gibi hastalıkları da “iltihabi” romatizma hastalıkları içinde tanımlanmaktadır.

Karaciğer yağlanması olan kişiler oruç tutabilir mi?

Karaciğer yağlanması olan hastalar oruçtan çok fayda görebilir, uygun bir şekilde tutulan oruçla karaciğerdeki yağlanma azalabilir; hatta kaybolabilir. Karaciğer yağlanması için önlem alınmazsa, bu durum ilerleyerek karaciğer iltihabına (kronik hepatit) ve daha da ilerlerse kronik karaciğer yetmezliğine neden olabilir.

Inaktif hepatit b ne demek?

Çoğu kişide virüs vücutta olmasına rağmen, çoğalma yeteneği çok sınırlıdır ve karaciğer hasarı yapamayacak düzeydedir. Bu kişilerdeki durum "İnaktif Taşıyıcılık" veya daha doğru bir ifade ile "İnaktif Kronik HBV İnfeksiyonu" ya da kısaca "taşıyıcılık" olarak adlandırılır.

Karaciğer hastaları nelere dikkat etmelidir?

Karaciğer hastalarında makarna, bulgur, sebzeler, baklagiller, sütlü tatlılar, bulgur pilavı gibi bileşik şeker içeren gıdalar önerilir. Hazır gıdalar: Fastfood, hazır market ürünleri, sosis, sucuk, salam tüketimi kronik karaciğer hastalarının uzak durması gereken gıdalar arasındadır.