Dikey hedef nedir?

İçindekiler:

  1. Dikey hedef nedir?
  2. Duyuşsal alan ne demek?
  3. Eğitimde analiz nedir?
  4. Eğitimde kazanım ne demek?
  5. Küreselleşmenin eğitim üzerindeki etkileri konusunda özgün bir kompozisyon yazma çalışması yapan Pınar'ın bilişsel alanın hangi düzeyinde beceriler geliştirmesi beklenir?
  6. Öteleme nedir kpss?

Dikey hedef nedir?

EĞİTİMDEKİ DİKEY BOYUTTA HEDEFLER —Ülkenin politik felsefesini yansıtan hedeflerdir. Atatürk' ün "Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak" sözünde ifadesini bulmuştur. —Uzun vadede gerçekleşir. İdeal insan tipini verir.

Duyuşsal alan ne demek?

Duyuşsal Alan (Karthwohl, 1964): sevgi, korku, ilgi tutum gibi duygusal yönlerin baskın olduğu alan. Devinişsel Alan (Grobman, 1970): zihin ve kas koordinasyonu gerektiren becerilerin baskın olduğu alandır.

Eğitimde analiz nedir?

Analiz aşaması: Parçalara ayırma, parçalar arasındaki ilişkileri bulma, bütünü oluşturan ilke ve kuralları tahlil etme, benzerlik ve farklılıkları ortaya koyma gibi süreçlerden oluşur. Bu aşamada tümden gelim önemlidir.

Eğitimde kazanım ne demek?

Öğrencilerin ünite sonunda neleri yapabileceklerini gösteren bir süreçtir. Öğretmenin ne anlatacağından çok öğrencinin ne öğreneceğini ifade eder. ... Kazanımlar öğrencilerin neyi yapabileceğini, neyi bileceklerini, neyi anlayabileceklerini ifade eder.

Küreselleşmenin eğitim üzerindeki etkileri konusunda özgün bir kompozisyon yazma çalışması yapan Pınar'ın bilişsel alanın hangi düzeyinde beceriler geliştirmesi beklenir?

Mesela; yeni bir eğitim programı hazırlar. 2007 KPSS: “Küreselleşmenin eğitim üzerindeki etkilerikonusunda özgün bir kompozisyon yazma çalışması yapan Pınar'ın, bilişsel alanın hangi düzeyinde beceriler geliştirmesi beklenir? (Cevap: Sentez). Değerlendirme: Bilişsel alanın en üst basamağıdır.

Öteleme nedir kpss?

Öğrencinin öğrenme durumunda, öğrendiği bilgiler aracılığı ile önceden karşılaşmadığı durumlara ilişkin tahmin yürütmesi. Sahip olunan bilgileri bilinmeyen durumlara uygulama. Sahip olunan bilgilerden hareketle bilinmeyen durumlara ilişkin kestirim yapmaya dayalı öğrenme ilkesi.