Ref ref ne demektir?

İçindekiler:

  1. Ref ref ne demektir?
  2. Ref ne anlama gelir?
  3. Refref nasıl bir binek?
  4. Edna ne demek Arapça?
  5. Kabe kavseyn ev edna ne demek?

Ref ref ne demektir?

2. Döşek, minder, yastık: Yeri ger döşek edüben taşı ben yastık edersem / Eşiğinde bana yeğrek (daha iyi) cinân içinde refreften (Kadı Burhâneddin'den). 3. Kuş kanadının tüyü, kenar saçağı, dalları yere sarkmış ağaç vb. şeylerin sarkan kısmı, saçak: Uçtu cân evimden o perî-zâd / Ben sadme-i refrefiyle berbâd.

Ref ne anlama gelir?

REF' Nedir Anlami REF': Kaldırma, yüceltme, yukarı kaldırma. * Lağvetme, hükümsüz bırakma. * Gr: Arapça bir kelimenin sonunu merfu' (ötreli) okumak.

Refref nasıl bir binek?

Hz.Muhammed'in Miracı sırasında gök katlarına kadar onu götürdüğüne inanılan bir tür binek,araç veya melek olarak adlandırılan beyaz (at) hayvandır. Ama miraca yükselten Burak değil,Refref (yine bir binek hayvanı) tir. ... Muhammed'in Miracı sırasında dört bineğe bindiği ve Refref'in son binek olduğu söylenmektedir.

Edna ne demek Arapça?

edna / ednâ / ادنى / اَدْنَا Pek aşağı, en alçak. Pek az, pek cüz'i. Çok yakın.

Kabe kavseyn ev edna ne demek?

Peygamber efendimiz Cebrail'i işte bu ufukta görmüştür, fakat bu ufkun neresinde görmüştür? İşte bunu cevabını Necm suresinin 9. Ayetinde geçen “kabe kavseyni” kelimesinden anlayabiliriz. ... Ayetin meali aslında: «kabe kavseyni ev edna» oldu. Yani iki yayın kabzası veya daha yakın oldu.