Tarama deseni nedir?

İçindekiler:

  1. Tarama deseni nedir?
  2. Ön test ne demek?
  3. Tekrarlı ölçümler deseni nedir?
  4. Faktöriyel desen nedir?
  5. Değişimlemek ne demek?
  6. Değişimlenen değişken nedir?
  7. Karşıt dengeleme nedir?

Tarama deseni nedir?

Tarama Modelleri: Geçmişte ya da halen varolan bir durumu, varolduğu şekliyle betimlemeyi amaçlayan araştırma yaklaşımlarıdır. Araştırmaya konu olan birey ya da nesne, kendi koşulları içinde ve olduğu gibi tanımlanmaya çalışılır. Değişkenleri herhangi bir şekilde değiştirme veya etkileme çabası gösterilmez.

Ön test ne demek?

"Ön Test" bir sınav değil, sadece sizin eğitim programına başlamadan önce kendinizi değerlendirmeniz için bir ölçümdür. ... Bu sayfada "Ön Test"te sorulan soruların aynılarını yanıtlayarak eğitim programı başı ve sonu arasında verdiğiniz yanıtlarda bir fark olup olmadığını görebileceksiniz.

Tekrarlı ölçümler deseni nedir?

Tekrarlı ölçümler desenleri ise -TÖD (veya denekler içi desenler) aynı deneklerin farklı deneme koşullarında yer aldığı ve karşılaştırıldığı desenlerdir.

Faktöriyel desen nedir?

Karmaşık (faktöriyel) desenler nedir? Faktöriyel desenin en güçlü yönü ya da avantajı iki ya da daha fazla bağımsız değişkenin etkilerini ve bunların birbirleriyle olan etkileşimlerinin bağımlı değişkenler üzerindeki etkilerini test etmesidir.

Değişimlemek ne demek?

Deneysel çalışmalarda, bağımsız değişkenin bağımlı değişken üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bağımsız değişkene deneycinin denetiminde değişik değerler yükleme.

Değişimlenen değişken nedir?

Bir deneysel çalışmada, araştırmacının ayrı düzeylerde uygulayarak bağımlı değişken üzerindeki etkisini incelediği değişken, bağımsız değişken.

Karşıt dengeleme nedir?

a. Denek-içinde karşıt dengeleme: Üzerinde çalışılan bağımsız değişkenin sadece iki değeri varsa, genellikle dizi etkisi ilgili değişkenlerini her denek için ayrı ayrı denetleyebilmek olanaklıdır. Bu tekniğe, denek-içinde karşıt dengeleme denir.