Öfleraj nedir?

İçindekiler:

  1. Öfleraj nedir?
  2. Efloraj masajı nedir?
  3. Efloraj nasıl yapılır?
  4. Klasik Masaj nedir FTR?
  5. Masaj nedir FTR?
  6. Terapötik Masaj nedir?
  7. Medikal Masaj kimlere yapılır?

Öfleraj nedir?

Öfleraj, petrisaj, friksiyon, tapotement ve vibrasyon manipülasyonlarını içeren batı tekniği ile yapılan bir masajdır. Sıvazlama (Öfleraj) : Klasik masaj öflerajla başlar ve öflerajla biter. ... Uyugn bulunursa kolda veya baldırda tek elle yapılan sıvazlama sırt masajında iki elle uygulanabilir.

Efloraj masajı nedir?

EFLÖRAJ (ÖFLÖRAJ) : Kelime anlamı sıvazlamadır. Masajın en temel maniplasyonudur. El ile yapılan hafif ve kayıcı basınç hareketleri olarak bilinen eflöraj,masajın ilk maniplasyonudur.

Efloraj nasıl yapılır?

efloraj

  1. masajın ilk manipulasyonu. el ile yapılan hafif ve kayıcı tazyikler olarak bilinen efloraj; elin parmaklarıyla, avuç ici el ayasıyla, tek elle, çift elle ve ellerin dorsal kısımlarıyla yapılır. ...
  2. masajın hem ilk hem de son manipülasyonudur. sıvazlama olarak da adlandırabileceğimiz eflöraj, ki$iyi masaja hazırlar.

Klasik Masaj nedir FTR?

Anatomik ve fizyolojik kavramlara dayalı geleneksel Batı masajı olan klasik masaj, fizyoterapistlerin en sık kullandığı masaj tekniğidir. Dolaşımı arttırmak, gevşeme sağlamak, kas spazmlarını azaltmak gibi amaçlar için kullanılır. Doku ve kaslardaki toksik maddelerin atılmasını sağlamaktadır.

Masaj nedir FTR?

Masaj, hasta veya yorgun bir organın rehabilitasyonu; aynı eski duruma dönmesi için, organizmanın üzerinde oluşturulan mekanik enerjinin derinlerde fizyolojik etkiler oluşturulması esasına dayanan bir terapi şeklidir.

Terapötik Masaj nedir?

Terapötik masaj, yüzeyde ve derindeki kas ve bağ dokuları mekanik olarak uyararak fonksiyonlarını arttıran, vücutta psikolojik ve fizyolojik etkiler yaratan, ağrı ve gerginliği azaltan, vücudun doğal olarak sahip olduğu, kendini yenileme ya da iyleştirme özelliğini harekete geçiren bir masaj yöntemidir.

Medikal Masaj kimlere yapılır?

Medikal Masajın Kullanım Alanları Medikal masaj genellikle, sakatlıktan kurtulan insanları tedavi etmek ve yetersiz kullanılan kaslarda kan dolaşımını arttırdığı, vücuttaki kronik kas gerginliğini hafiflettiği ve ayrıca skar dokusunu çözebildiği için spor yaralanmalarında sık sık kullanılır.