Anti B ne demek?

İçindekiler:

  1. Anti B ne demek?
  2. Çökelme nasıl oluşur?
  3. Kandaki Rh faktörü nasıl belirlenir?
  4. Anne B rh+ baba B Rh+ çocuğun kan grubu ne olur?
  5. Bebek kan grubu nasıl belli olur?

Anti B ne demek?

Vericinin kanında alıcı için yabancı bir protein (A ya da B antijeni) var ise alıcı tarafından üretilen antikorlar (anti A ya da anti B) yabancı proteine tutunur ve kan hücreleri birbirine yapışarak kümelenir.

Çökelme nasıl oluşur?

Bir çözelti içinde çözünen atomların yayılımla bir araya gelerek çözelti içinde çok ufak parçacıklar halinde ayrı bir faz oluşturması sürecine kimya biliminde çökelme (İngilizce: precipitation), oluşan parçacıklara ise çökelti (İngilizce: precipitate) adını veriyoruz.

Kandaki Rh faktörü nasıl belirlenir?

Rh (Rhesus sistemi) pozitif (+) veya negatif (-), bir insanın kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde D proteini adı verilen bir antijen molekülünün bulunup bulunmadığını belirtiyor. Eğer D proteini varsa, kan grubu Rh pozitif oluyor.

Anne B rh+ baba B Rh+ çocuğun kan grubu ne olur?

Anne ve babasından B alıp BB olan ya da birinden B, diğerinden 0 alıp B0 olan kişinin kan grubu B'dir. Ancak anne ya da babasından A, diğerinden B grubu geliyorsa; her iki grup da baskın olduğundan, çocuğun kanı AB grubu olur. 0 olmasının tek yolu; her iki taraftan da 0 grubunun gelmesi ile mümkündür.

Bebek kan grubu nasıl belli olur?

Kan grubunu oluşturan genlerden ''A'' ve ''B'' dominant, yani kuvvetli özellik taşır. Buna karşılık ''O'' ise resesif, yani zayıf özelliktedir. Bir çocuk hem anne hem de babasından ''A'' geni alırsa, genetik yapısı ''AA'' olur. Bu çocuğun kan grubu ''A''dır.