İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınavına kimler girebilir?
  2. İSG sınav hakkım var mı?
  3. İş güvenliği uzmanlığı belgesi kaç yılda bir vize ettirilmelidir?
  4. İSG sınavı kaç net?
  5. C sınıfı iş güvenliği uzmanı B sınıfına nasıl geçer?
  6. İş güvenliği sertifikası kaç sene geçerli?

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınavına kimler girebilir?

İlgili mevzuat kapsamında, yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim almadan doğrudan sınava katılma hakkı olan adayların (üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği lisans programını tamamlayanlar, iş sağlığı veya iş sağlığı ve güvenliği bilim uzmanı unvanına sahip olan hekimler, iş sağlığı ve güvenliği veya ...

İSG sınav hakkım var mı?

Yeni kanunla birlikte eğitim aldıktan sonraki 3 yıl içinde tüm sınavlara giriş hakkı da doğmuştur. ... İş sağlığı ve güvenliği uzmanlık sınavına girmeleri noktasında eğitim programına katılma şartı olanlar da, en son girmiş oldukları eğitim tarihinden sonra üç yıl içerisinde açılan sınavlara giriş hakkı kazanabilirler.

İş güvenliği uzmanlığı belgesi kaç yılda bir vize ettirilmelidir?

İş Güvenliği Uzmanları, belgelerini aldıkları tarihten itibaren 5 yıllık aralıklarla vize ücreti ödeyerek belgelerini vize ettirir.

İSG sınavı kaç net?

İş Yeri Hekimliği sertifika alanı ile İş Güvenliği Uzmanlığı sertifika alanlarında sınava giren adayların sınavda başarılı sayılabilmeleri için 70 ve üzerinde; Diğer Sağlık Personeli sertifika alanında sınava giren adayların ise sınavda başarılı sayılabilmeleri için 60 ve üzerinde bir puan almaları gerekmektedir.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı B sınıfına nasıl geçer?

C'den B'ye geçiş için 3 yıl, B'den A'ya geçiş için ise 4 yıl bulunduğunuz sınıfta çalışmanız önemlidir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince bir üst sınıfa geçiş için elbette çalışma süreleri gözetilmektedir ancak belirli belgeleri de hazırlamanız ve başvurmanız gerekmektedir.

İş güvenliği sertifikası kaç sene geçerli?

Soru: İş güvenliği uzmanlarının sertifikalarının geçerlilik süresi ne kadardır? Belgenin alınış tarihinden itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir. Yenileme için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına dilekçe ile lisans diplomalarının noter onaylı suretini göndermeleri gerekmektedir.