Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası ne işe yarar?
  2. Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası şifresi nasıl alınır?
  3. Test Bataryası ne demek?
  4. Genel Yetenek Test Bataryası nedir?
  5. Genel Yetenek Soruları nelerdir?
  6. Nöropsikolojik test bataryasi nedir?
  7. Holland Mesleki testi kaç yaşa uygulanır?

Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası ne işe yarar?

Mesleki Yönelim Test Bataryasını uygulama amacı, kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır.

Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası şifresi nasıl alınır?

Eğer şifreniz yoksa veya bilmiyorsanız https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden kayıt olup şifre alabilir veya şifrenizi yenileyebilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza çıkan ekranın en altında Mesleki Yönelim Test Bataryası linkine tıklamanız gerekiyor.

Test Bataryası ne demek?

test battery - test bataryası / test kümesi | Psikoloji Sözlüğü bireyde belirli bir işlevi (örn., zeka) ya da ilişkili özellikler topluluğunu (örn., yönetici işlevler) kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için bir arada uygulanan, birbiriyle ilişkili testler grubu ya da dizisi.

Genel Yetenek Test Bataryası nedir?

Genel Yetenek Test Bataryası iş arayanlara uygulanmaktadır. Faktör Analizi ile belirlenmiş 9 faktörü ölçmektedir. Bu faktörler, “Genel Yetenek”, “Sözel Yetenek”, “Sayısal Yetenek”, “Mekan İlişkileri”, “Şekil Algısı”, “Sekreterlik”, “Hareket Koordinasyonu”dur (Özgüven, 2012).

Genel Yetenek Soruları nelerdir?

Bir Genel Yetenek Testi'nde söz konusu işin görev ve sorumlulukları da düşünülerek temel olarak aşağıdaki yetenek tipleri için hazırlanmış sorular farklı sayıda ve zorlukta konumlandırılır:
  • Tablo & Grafik Okuma ve Yorumlama.
  • Problem Çözme.
  • Sözel Akıl Yürütme.
  • Soyut & Şematik Akıl Yürütme.
  • Sözel Mantık.
  • Şekil Yeteneği.
Daha fazla öğe...

Nöropsikolojik test bataryasi nedir?

Nöropsikolojik Batarya Kimlere Yapılır? Nöropsikolojik testler ile unutkanlığa dair organik veya inorganik (organik olmayan) tüm hastalıkların tespiti yapılmakla beraber aynı zamanda kişinin gerçekten Alzheimer olup olmadığı, unutkanlığın temelinin neyden kaynaklandığı tespit edilebilir.

Holland Mesleki testi kaç yaşa uygulanır?

KULLANILIŞ AMACI KİMLERE UYGULANIR? İlkokul 4. Sınıf, ortaokul 5-6-7-8. sınıflar ve ortaöğretim kademesindeki bütün öğrencilere uygulanabilir.