Kızımın kolu incindi ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Kızımın kolu incindi ne yapmalıyım?
  2. Kol çıkması nasıl tedavi edilir?
  3. El bilek incinmesine ne iyi gelir?
  4. Parmağın çıkık olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kızımın kolu incindi ne yapmalıyım?

Çocuğunuzun rahat bir şekilde dinlenmesini sağlayın. Eğer olanak varsa etkilenen bölgeyi kan akışını yavaşlatmak ve şişliği azaltmak amacıyla kalp seviyesinin üstünde tutun. Yaralanan bölgeye 10 ile 15 dakika boyunca şişliği ve ağrıyı azaltmak için soğuk kompres uygulayın.

Kol çıkması nasıl tedavi edilir?

Kemiğin yerinden çıkması için omuza ani bir darbe almak veya güçlü bir kuvvet uygulamak gerekir. Omuz ekleminin aşırı dönmesi, üst kol kemiğinin yuvarlak ucunu omuz soketinden dışarı çıkarabilir. Üst kol kemiğinin omuz soketinden kısmi olarak çıktığı kısmi omuz çıkıkları da söz konusu olabilir.

El bilek incinmesine ne iyi gelir?

Buz Uygulaması: El bilek ağrılarında buz uygulamasının yapılması, ağrının dinmesini sağlayabilir. Bölgede buzun maksimum 15 dakika bekletilmesi gerekir. Ağrı fazlalaşırsa uygulama derhal bırakılmalıdır. Bandaj Sarılabilir: El bileklerindeki ağrıların azaltılması için bir diğer yol, bandaj sarma işlemidir.

Parmağın çıkık olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Çoğu çıkık durumunda kemiğin yer değiştirdiğini göreceksiniz. Alan şişebilir veya çürük görünebilir. Alanın kırmızı veya renksiz olduğunu fark edebilirsiniz. Aynı zamanda garip bir şekle sahip olabilir veya çıkıktan dolayı deforme olabilir.