Izmirde hangi havaalanı var?

İçindekiler:

  1. Izmirde hangi havaalanı var?
  2. Izmir Konak ile havaalanı arası kaç km?
  3. Izmir havaalanına nasıl gidilir?
  4. Almanyada kaç tane havaalanı var?
  5. Izmir havalimanı kim işletiyor?
  6. Izmir havaalanı Konak nasıl gidilir?
  7. Izmir Izbanla havaalanına nasıl gidilir?

Izmirde hangi havaalanı var?

Adnan Menderes Havalimanı (IATA: ADB, ICAO: LTBJ), Türkiye'nin İzmir iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırları içindedir.

Izmir Konak ile havaalanı arası kaç km?

İzmir Adnan Menderes Havalimanı şehir merkezi (Konak) arası 15 km'dir.

Izmir havaalanına nasıl gidilir?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ESHOT firması İzmir kent merkezi ile havalimanı arasında karşılıklı belediye otobüsü seferleri düzenliyor. 200 numaralı Mavişehir-Havalimanı, 202 numaralı Cumhuriyet Meydanı-Havalimanı ve 204 numaralı Bornova Metro-Havalimanı otobüsleri havalimanına ulaşmak isteyenler için ekonomik bir ...

Almanyada kaç tane havaalanı var?

Ülkelere göre havaalanı sayısı sıralaması
RankÜlke/BölgeHavaalanları
13Almanya541
14Çin497
15Venezuela492
16Şili476
57 satır daha

Izmir havalimanı kim işletiyor?

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye'de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa Havalimanları, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali ve Antalya Gazipaşa Havaalanı'yla Makedonya, Tunus ve Gürcistan'da ikişer havalimanının işletmesini yürütüyor.

Izmir havaalanı Konak nasıl gidilir?

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bulunan havalimanı, Konak'a ortalama 16-17 km uzaklıktadır. Havalimanı'nın önünden kalkan İZBAN hattı ile Alsancak durağında inerek yaklaşık 25-30 dakikada ilçe merkezine ulaşım sağlanmaktadır. Havalimanından otobüs ile Konak'a gitmek için 202 no'lu Eshot hattı kullanılabilir.

Izmir Izbanla havaalanına nasıl gidilir?

Kuzeyde Aliağa'dan güneyde Selçuk'a kadar 136 km'lik bir hatta seferleri bulunan İZBAN trenlerinin Adnan Menderes Havalimanı'nda durağı var. Hat üzerindeki herhangi bir istasyondan İZBAN trenine binerek havalimanına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İZBAN'da İzmirim Kart ya da 35 Kart kullanmak şart.