Elmada ne kadar C vitamini var?

İçindekiler:

  1. Elmada ne kadar C vitamini var?
  2. Kırmızı elmada hangi vitamin var?
  3. Elma kabuğu yüze nasıl sürülür?
  4. Elma lekelere iyi gelir mi?
  5. Elma sirkesi kahverengi lekelere iyi gelir mi?
  6. Kahverengi lekelere ne iyi gelir?
  7. Sivilce lekelerine ne iyi gelir evde çözüm?

Elmada ne kadar C vitamini var?

Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini (100 g. meyve etinde yaklaşık olarak 13 mg civarında ) bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir. Dilimlere bölünmüş 100 gr. taze elmanın içerdiği besin değerleri şöyle sıralanır: 58 kalori; 0,2 gr.

Kırmızı elmada hangi vitamin var?

Elma önemli bir C vitamini kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Vücudun üretemediği bir vitamindir, besinler yoluyla alınmalıdır.

Elma kabuğu yüze nasıl sürülür?

Kabukları ile birlikte rendelenen elma, cilde sürülüp 20 dakika bekletildikten sonra yıkanırsa, harika bir cilt sahibi oluyorsunuz. Ayrıca, Kanser hücrelerinin üremesini engellemeye yardımcı olan elma kabuğu, bu yönüyle de cilde sürüldüğünde deriyi gerginleştirmede ve kırışmaya karşı birebir etkili.

Elma lekelere iyi gelir mi?

Elma C Vitamini kaynağı olduğundan cilt hücrelerini yenilerek daha genç bir görüntü sağlamaktadır. Limon ise sivilce lekelerinin daha çabuk geçmesine yardımcı olmaktadır. Ayrıca cildin yağ dengesini sağlar.

Elma sirkesi kahverengi lekelere iyi gelir mi?

2- Elma sirkeli tonik Elma sirkesi, ciltteki lekelerin rengini açarak azalmalarına yardımcı olur. Bu tonik, her gün yatmadan önce rahatlıkla uygulanabilir. Yine, pamuk toplarını elma sirkesini batırın ve cildinize uygulayın. Gece yatarken toniği yıkamayın.

Kahverengi lekelere ne iyi gelir?

Lekelere doğrudan limon suyu sür. Limon suyunda, melanin pigmentini parçalamaya yardım ederek bir ya da iki ay içinde lekelerin görünümünü azaltabilen bir asit bulunur. Limondaki C vitamini de cildin rengini doğrudan açabilir. Bir limonu dilimle ve dilimleri doğrudan kahverengi lekelerin üstüne koy.

Sivilce lekelerine ne iyi gelir evde çözüm?

Yarım çay bardağı elma sirkesi ve yarım çay bardağı suyu karıştırın. Temiz bir pamuk yardımıyla sivilce izlerinin olduğu bölgelere sürün. 5 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Uygulayabileceğiniz ikinci yöntem ise yarım bardak su, 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 yemek kaşığı balı karıştırmaktır.