Üniversite okumadan zabıta olunur mu?

İçindekiler:

  1. Üniversite okumadan zabıta olunur mu?
  2. Lise mezunu zabıta olabilir mi?
  3. Nasıl zabıta olunur 2020?
  4. Zabıta memuru başvuru nasıl yapılır?
  5. Bayan zabıta memuru olur mu?

Üniversite okumadan zabıta olunur mu?

ZABITA MEMURU OLMANIN ŞARTLARI Başvuru yapabilmeniz için eğitim düzeyinizin en az lise olması gerekir. Üniversite ya da yüksek lisans mezunu iseniz sizinde hakkınız olduğunu bilmelisiniz. Yalnızca ilköğretim mezunlarının zabıta olmasına izin verilmiyor. Zabıta olabilmek için boy sınırı vardır.

Lise mezunu zabıta olabilir mi?

Kamu haklarından mahrum edilmemiş olmak, Yüz kızartıcı suç işlememiş ya da hüküm giymemiş olmak, En az lise mezunu olmak, Erkekler için 175 santimetre, kadınlar için 165 santimetre boy sınırının altında kalmamak.

Nasıl zabıta olunur 2020?

Zabıta olmak için lise ve dengi okullardan mezun olan herkes başvuru yapabilir. Bunun yanında, KPSS sınavına girmiş olmak ve en az 60 puan almış olmak gerekmektedir. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak gerekir. 30 yaşın üzerinde olanlar bu ilanlara başvuru yapamazlar.

Zabıta memuru başvuru nasıl yapılır?

Lise ve üniversite mezunu adaylar, sınav ilanında aranan şartları taşımaları kaydıyla 2020 KPSS (B) grubu puanları ile müracaat edebilecek. Sınava girmek isteyen adayların, 21.06.2021 – 27.06.2021 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr üzerinden elektronik ortamda başvuru formu doldurması gerekiyor.

Bayan zabıta memuru olur mu?

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre, zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, ...