Yavru kedilere ne zaman tuvalet eğitimi verilir?

İçindekiler:

  1. Yavru kedilere ne zaman tuvalet eğitimi verilir?
  2. Yavru kediler kuru mamaya ne zaman başlar?
  3. 2 aylık kedi günde kaç kez kaka yapar?
  4. Kuru mamaya ne zaman geçilir?
  5. Yavru kedi kuru mamaya nasıl alıştırılır?

Yavru kedilere ne zaman tuvalet eğitimi verilir?

Dolayısıyla yavru kedilerin bu dönemde kum kullanmasına gerek yoktur. Yavru kedilerde tuvalet eğitimi doğumlarından yaklaşık 1 ay sonra başlar. 1 aylık kedi tuvalet eğitimi kapsamında yavruların ilk olarak kedi tuvaletleri ile tanıştırılması, kumlarına alıştırılması ve tuvalet alışkanlığı kazanmaları amaçlanır.

Yavru kediler kuru mamaya ne zaman başlar?

Beş haftalık olduklarında kedi yavrulan günde yaklaşık 3 öğün kuru mama yerler, ama sütlerini içmeye de devam ederler. Sütten kestiğiniz dönemde dışkısına dikkat edin,çünkü beslenme değişimi ishale yol açabilir. Sütten kesilme dönemine gelmiş bir kediye artık bir tuvalet kutusu da gerekir.

2 aylık kedi günde kaç kez kaka yapar?

Yavru kediler normal şartlarda günde en az 1 – 2 kez kaka yapmalıdır. İdrar ise her beslenmeden sonra atılmalıdır.

Kuru mamaya ne zaman geçilir?

Yavrular anne sütünden tamamen kesilip ortalama olarak 6-7 haftalık olduklarında kuru mama verilmeye başlanması gerekir. Bu kuru mamayı ıslatarak vermeniz çok daha iyi olur. Yavrular bu mamaları koklarlar, yalarlar ve ısırırlar.

Yavru kedi kuru mamaya nasıl alıştırılır?

Ayrıca, kedinizi kuru mamaya alıştırmak için biraz ılık su ile yumuşatabilirsiniz, fakat bunu asla süt ile yapmayınız. Veya bir iki tane kuru mamayı ana yemekten önce, elinizle ödül olarak verebilirsiniz. Kediniz birkaç tane kuru mama yedikten sonra ana yemekte yaş mama ile karıştırarak verebilirsiniz.