Terleme Botoksu nedir?

İçindekiler:

  1. Terleme Botoksu nedir?
  2. Koltuk altı terleme nasıl önlenir?
  3. Terleme Botoksu zararlı mı?
  4. Terleme botoks hangi bölgelere uygulanır?
  5. Terleme Botoksu yüze yapılır mı?
  6. Koltuk altı botoksu kaç günde etkisini gösterir?
  7. Terleme Botoksu ne zaman etki eder?
  8. Terleme Botoksu ne kadar kalıcı?

Terleme Botoksu nedir?

Aşırı terleme tedavisi ise botoks enjeksiyonları uygulanarak bu durumun ortadan kaldırılmasına denir. Botoks yani Botulinum toksini, sinir uçlarından ter bezlerini uyaran madde salınmasını engeller ve böylece terlemeyi durdurur. Aşırı terleme tedavisinde botoks uygulaması 20 yıldan uzun zamandır kullanılmaktadır.

Koltuk altı terleme nasıl önlenir?

Duştan sonra mutlaka koltuk altı deodorantı kullanarak terlemeye karşı önlem alabilir ve koltuk altlarının kuru kalmasını sağlayabilirsiniz. Cildin havasız kalması terlemeyi artıran faktörler arasındadır. Bu nedenle cildinizin hava almasını sağlayan pamuklu kumaşları tercih edin.

Terleme Botoksu zararlı mı?

Koltuk altına botoks uygulamaları Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay almıştır ve güvenlidir. Ter bezlerine de herhangi bir kalıcı zarar verilmiyor.

Terleme botoks hangi bölgelere uygulanır?

Uygulamada botulinum toksin deri içine enjekte edilir ve bu sayede ter bezlerinin sinir uçları geçici bir süre için felç edilir ve faaliyetleri azaltılarak terleme azaltılır. Botoks en çok koltuk altı, el ve ayak gibi bölgelerde kullanılır. Tedavi 15-20 dakika sürer ve tedavinin etkisi 5-9 ay boyunca devam eder.

Terleme Botoksu yüze yapılır mı?

Yüz terlemesi için yapılan botoks enjeksiyonları yukarıda da bahsettiğim gibi cilt içine yapılır.

Koltuk altı botoksu kaç günde etkisini gösterir?

Daha sonra koltuk altına yapılan botoks uygulaması yaklaşık olarak 10-20 dakika arasında süren bir işlemdir. Bu işlem etkisi 10 gün sonra kendini göstermeye başlar. Botoksun etkisi yaklaşık olarak ortalama 6-12 ay sürmektedir.

Terleme Botoksu ne zaman etki eder?

Botoks, etkisini 3 ila 7 gün arasında gösterir. Bu süre içerisinde ilgili bölgede terleme tamamen durmaktadır.

Terleme Botoksu ne kadar kalıcı?

Aşırı terleme sorununa karşı yapılan botoks uygulamasının etkisi kişiye göre değişir ve 8-14 ay sürer. Birkaç kez düzenli olarak uygulandığında tedavi edici etkisi olur, kalıcı rahatlama sağlanır.