Kız tarafı nişanda kızına ne takar?

İçindekiler:

  1. Kız tarafı nişanda kızına ne takar?
  2. Gelinin anne babası ne takar?
  3. Nişan bozulduğunda takılar kimde kalır?
  4. Nişan takısı ne olur?
  5. Nişanda gelin ve damada ne takılır?
  6. Anne kızına düğünde ne takar?

Kız tarafı nişanda kızına ne takar?

Bazı nişan törenlerinde gelin adayına sadece nişan yüzüğü ile beraber 1 tane bilezik ya da künye takılmaktadır. Güneydoğuda ise sözlerde, nişanlarda veya düğünlerde geline kilosu kadar altın bile takılabiliyor. Genelleme yapmak gerekirse nişanda geline birkaç adet bilezik ya da takı seti takılmaktadır.

Gelinin anne babası ne takar?

Gelinin ailesinin kızlarına 2 veya 3 bilezik takması uygun görülüyor. Anne de baba da hayattaysa, iki kişi de birer bilezik takabiliyor. Damadın ailesinin ise geline takı seti ve 2 adet bilezik takması ideal olarak görülüyor. Takı setinin içerisinde küpe, bileklik ve kolye bulunuyor.

Nişan bozulduğunda takılar kimde kalır?

Yargıtay içtihatlarına göre nişanın bozulması halinde alışılmışın dışındaki hediyeler aynen, mevcut değilse mislen geri verilir. Ancak alışılmış (mutat) kural olarak giymekle, kullanılmakla eskiyen ve tüketilen (elbise, ayakkabı gibi) eşyaların iadesi istenemiyor.

Nişan takısı ne olur?

Nişanda ne takılır diye düşünenlerin en çok tercih ettiği takılar; kolye, küpe ve bileklikten oluşan setlerdir. Gelinin ailesi ise damada saat takabilir. Bunun dışında, nişanda ne takılır diye düşünenler, istedikleri takdirde geline set dışında birkaç tane bilezik takabilirler.

Nişanda gelin ve damada ne takılır?

Nişanda geline damadın ailesi tarafından bir takı seti veya 2-3 adet bilezik takılmaktadır. Bu elbette yöreden yöreye değişiklik gösterebilir. Bazı nişan törenlerinde ise gelin adaylarımıza yalnızca nişan yüzüğü ile bir bilezik veya künye de takılabiliyor.

Anne kızına düğünde ne takar?

Gelinin ailesi, damada genelde saat ve tam altın; kızlarına ise genellikle birer bilezik takar. Düğün sürecinde aileler arasında sinirler gerilebilir.