Yavru kedinin tuvaletinin geldiğini nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Yavru kedinin tuvaletinin geldiğini nasıl anlarız?
  2. Kediye alaturka tuvalet eğitimi nasıl verilir?
  3. Bir kedinin kaç haftalık olduğunu nasıl anlarız?
  4. Kedi kuma ne zaman alışır?

Yavru kedinin tuvaletinin geldiğini nasıl anlarız?

Kedilerin tuvaletleri geldiği zaman nasıl anlaşılacağı kişilerce merak edilen bir bilgidir. Kediler tuvaletleri geldiği zaman daha önce tuvalet yaptığı alanlara yönelir. Kendi tuvaletinin kokusunu alırsa, tekrar aynı bölgeye tuvaletini yapar.

Kediye alaturka tuvalet eğitimi nasıl verilir?

1- kedi tuvaletini kendi tuvaletinizin yanına koyunuz. 2- her gün yavaş yavaş birkaç cm tuvaletin altına destek koyarak tuvaleti yerden yükseltiniz (rehber, kutu, vinyl plak vs..) bu arada kedinin kumu günden güne azalsın. 3- bir süre sonra aynı seviyeye gelecektir.

Bir kedinin kaç haftalık olduğunu nasıl anlarız?

Eğer bir kedinin gözleri henüz tam açılmamışsa en az 7, en çok 14 gün önce doğmuş demektir. Doğumundan 3 ila 4 hafta sonrasına kadar net göremiyor olmaları da size kedinizin kaç günlük olduğu hakkında bilgi verir. Kedinizin göz rengi belirginleşmişse kediniz 2 aylık, yani 8 haftalık olmuş demektir.

Kedi kuma ne zaman alışır?

Dolayısıyla yavru kedilerin bu dönemde kum kullanmasına gerek yoktur. Yavru kedilerde tuvalet eğitimi doğumlarından yaklaşık 1 ay sonra başlar. 1 aylık kedi tuvalet eğitimi kapsamında yavruların ilk olarak kedi tuvaletleri ile tanıştırılması, kumlarına alıştırılması ve tuvalet alışkanlığı kazanmaları amaçlanır.