Aynı yere iğne yapılırsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Aynı yere iğne yapılırsa ne olur?
  2. Doğru iğne nasıl yapılır?
  3. Koldan iğne sinire denk gelirse ne olur?
  4. Kas içi iğne nereye yapılır?
  5. Subkutan enjeksiyon nereye yapılır?
  6. Sinir ağrısı nasıl geçer?

Aynı yere iğne yapılırsa ne olur?

İğneyi sürekli aynı bölgelere yapmamalıyız: İğnemizi sürekli aynı yere yaparsak o bölgede insülin birikerek lipohipertrofi denilen şişlikler oluşur. Bunların oluşmaması için iğne yaparken bütün iğne bölgelerini (karın, kol, bacak, kalça) kullanmamız gerekir.

Doğru iğne nasıl yapılır?

- Şırıngayı ışığa doğru tutarak iğne kısmındaki havayı alın ve ilacı yukarıya ittirin. - İğne yapılacak olan yeri alkollü pamuk ile iyice silin. - Kalçanın üst kısımlarına doğru 90 derecelik bir açıda iğneyi yapmanız lazımdır. - İğneyi yavaşça batırdıktan sonra hemen çekin ve iğne yapılan bölgeye temiz pamuk bastırın.

Koldan iğne sinire denk gelirse ne olur?

İğneler sinire denk gelir ise hem hastanın canı çok yanacaktır hem de sinirler zarar görecektir. İğnenin vurulduğu yerde sinir bulunuyorsa yani iğne sinire denk gelmiş ise bu bölgede şiddetli bir ağrı ve uyuşma meydana gelecektir.

Kas içi iğne nereye yapılır?

Kas içi enjeksiyon genellikle kalçanın üst dış kısmına yapılır. Ancak hekimin gerek gördüğü durumlarda veya hastanın isteği üzerine yukarıda sayılan diğer bölgelerden birine de uygulanabilir. Uygulamada cilt antiseptik bir solüsyonla temizlenir ve iğne bölgeye batırılarak kas içine ilaç enjeksiyonu yapılır.

Subkutan enjeksiyon nereye yapılır?

Subkütan enjeksiyon (SC), "deri altı enjeksiyon" olarak da bilinmektedir. Parenteral yol ile ilaç uygulama metotlarından biri olan subkütan enjeksiyon, dermis tabakası altındaki gevşek bağ dokusuna (adipoz doku) içerisine ilaç verme yöntemidir. Subkütan (deri altı) doku, dermis ve kas tabakası arasında yer almaktadır.

Sinir ağrısı nasıl geçer?

Sinirin sıkıştığı bölgede rahatlaması ve iyileşmesinin hızlanması için fizik tedaviden yararlanılır. En çok kullanılan fizik tedavi araçlarının başında su tedavisi, ultrason, parafin, lazer ve manyetik alan tedavileri sayılabilir.