Tüketici mahkemesini kazandım ne yapmaliyim?

İçindekiler:

  1. Tüketici mahkemesini kazandım ne yapmaliyim?
  2. Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra ne yapılmalı?
  3. Tüketici hakem Heyeti icra ne zaman sonuçlanır?
  4. Tüketici hakem Heyeti kararına itiraz edilmezse ne olur?
  5. Tüketici hakem Heyeti kararına itiraz icrayı durdurur mu?
  6. Tüketici hakem Heyeti kararları nasıl öğrenilir?
  7. Tüketici hakem Heyeti kararı ilamlı icra mı?
  8. Tüketici hakem Heyeti kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?
  9. Tüketici hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?

Tüketici mahkemesini kazandım ne yapmaliyim?

Tüketici Hakem Heyeti kararı vatandaşa tebliğ edildikten 15 gün sonra işlem yapılabiliyor. Konuyla ilgili hakkını alan vatandaş, firmaya müracaat ederek sulh yoluyla ya da icra takibi ile çekişmeli bir şekilde kararda kendisine vaat edilen bedeli karşılayabiliyor.

Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra ne yapılmalı?

Tüketici Hakem Heyeti kararından sonra karşı tarafın bu karara dava açarak itiraz etmesi mümkündür. İcra işlemlerine girişmeden önce somut olay değerlendirilmeli, gerekirse icra işlemi dava sonrasına bırakılmalıdır. Belirttiğimiz üzere bu değerlendirme avukat yardımı alınarak yapılmalıdır.

Tüketici hakem Heyeti icra ne zaman sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tüketici hakem Heyeti kararına itiraz edilmezse ne olur?

İTİRAZ EDİLMEZSE NE OLUR? Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen kararlara karşı tarafların 15(onbeş) günlük yasal itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde itiraz edilmemesi durumunda Hakem Heyeti kararı kesinleşmiş olur. 15(onbeş) günlük yasal süre kararın taraflara tebliğinden itibaren başlamaktadır.

Tüketici hakem Heyeti kararına itiraz icrayı durdurur mu?

İtiraz, tüketici hakem heyeti kararının icrasını durdurmaz. Ancak talep edilmesi şartıyla hâkim, tüketici hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir.

Tüketici hakem Heyeti kararları nasıl öğrenilir?

KARAR SONUCUNU NE ZAMAN VE NASIL ÖĞRENEBİLİRİM? Yaptığınız banka dışındaki tüm başvuruları e-devlet sistemindeki tüketici portalından takip edebilirsiniz. Kararınız belli olduktan sonra evinize tebligat yoluyla bildirim yapılacaktır.

Tüketici hakem Heyeti kararı ilamlı icra mı?

Tüketici hakem heyeti kararları tıpkı mahkeme kararları gibi olup ilam niteliğindedir. Heyet kararlarının ilam niteliğinde olmasından dolayı ilamlı icra takibi yapılarak alacak tahsil edilmektedir. İlamlı icra takibinde borçlunun borca itiraz hakkı bulunmamaktadır.

Tüketici hakem Heyeti kararı kesinleşmeden icraya konulabilir mi?

Fakat tüketici hakem heyeti kararları kesinleşmesi beklenmeden icraya konulabilecek kararlardandır. Bu sebeple elinizdeki tüketici hakem heyeti kararını beklemeksizin ilamlı icra takibi başlatabilirsiniz. ... Ancak talep edilmesi şartıyla hakim, tüketici hakem heyeti kararının icrasını tedbir yoluyla durdurabilir.

Tüketici hakem Heyeti ne kadar zamanda sonuçlanır?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.