Salda Gölü hangi mevsimde olur?

İçindekiler:

  1. Salda Gölü hangi mevsimde olur?
  2. Salda Gölü gezilebilir mi?
  3. Yeşilovadan Salda Gölüne nasıl gidilir?
  4. Salda Gölü nasıl oluştu?
  5. Saldaya girmek yasak mı?
  6. Saldada yüzmek yasak mı?
  7. Salda Gölüne girmek neden yasak?
  8. Salda Gölü ne kadar derin?
  9. Salda Gölü etrafı kaç km?

Salda Gölü hangi mevsimde olur?

Salda Gölü yüzme sezonu: Haziran – Eylül sonuna kadar.

Salda Gölü gezilebilir mi?

Burdur, Denizli ve Antalya illerinin tam ortasında olan Salda Gölü'nün sınırları Burdur ilinin Yeşilova ilçesinde bulunuyor. Burdur'un merkezinden Salda Gölü yaklaşık 60 kilometre mesafede ve 55 dakikalık bir yolculuk yaparak ulaşılabiliyor.

Yeşilovadan Salda Gölüne nasıl gidilir?

Burdur'a giderseniz, otogardan saat başı hareket eden Yeşilova minibüslerine binin (10 TL). Yeşilova'da da Denizli istikametinde devam eden minibüslere binip 5 km uzaklıktaki Salda Gölü'nde inin. Taksi ile yaklaşık 20-30 TL yazar.

Salda Gölü nasıl oluştu?

Salda Gölü alt havzası, Türkiye jeolojisinde Isparta büklümü olarak adlandırılan yapının batı kısmında yer almaktadır. Göl, 2 milyon yıl önce antiklinal sahasında olan ve kıvrım eksenlerinin alçaldığı çöküntü havzasında çevre sularının toplanmasıyla meydana gelmiştir. Gölün doğu ve batısı dik kıyılarla çevrilidir.

Saldaya girmek yasak mı?

Salda Gölü'ne Araç Girişi Yasaklandı Salda Gölü'nde koruma planı kapsamında; Maldivler olarak bilinen beyaz kumsal alanına araç ile giriş yasaklandı. ... Salda Gölü'nün Beyaz Adalar kısmına araç girişinin yasaklanmasının ardından girişe otopark yapıldı.

Saldada yüzmek yasak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nün "Beyaz Adalar" bölgesinde 15 Ekim itibarıyla göle girilemeyeceğini, yüzülemeyeceğini ve plajın kullanılamayacağını açıkladı. Ancak bölgedeki diğer plajlarda yüzmek yasak değil. ... Çünkü gölün zemini killi, gevşek bir yapıya sahip.

Salda Gölüne girmek neden yasak?

Salda Gölü'nün doğal yapısının korunması amacıyla yapılmış olan araç girişlerinin yasaklanmasının güzel bir uygulama olduğunu ifade eden Sebile Uğur, “Hollanda'dan geldik. Arkadaşlarımız muhakkak görmeniz gereken bir yerdi demişti. Ama doğayı korumak için göle girmek yasaklanmış. Araçlar da giremiyor.

Salda Gölü ne kadar derin?

196 m Salda Gölü/Azami derinlik

Salda Gölü etrafı kaç km?

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan bir yeryüzü cenneti Salda Gölü. 184 metreye varan derinliği ile ülkemizin en derin ikinci gölü olma özelliği taşıyor. Çevresi 44 km olan Salda Gölü'nün etrafı, birinci derece doğal sit alanı ilan edilmiş.