Yenidoğan işitme tarama nedir?

İçindekiler:

  1. Yenidoğan işitme tarama nedir?
  2. Genel işitme testi hangi aylarda yapılır?
  3. BERA testi ne zaman yapılmalı?
  4. Yenidoğan işitme tarama programının amacı nedir?
  5. Yenidoğan işitme taramasının önemi nedir?
  6. İşitme testi yaptırmak için hangi bölümden randevu alınır?
  7. Bera işitme testi nasıl yapılıyor?
  8. Devlet hastanesinde işitme testi yapılır mı?
  9. Yeni doğan işitme testi hangi bölümde yapılır?

Yenidoğan işitme tarama nedir?

İşitme taraması, basit bir test ile bebeğin-kişinin işitme organının çalışıp çalışmadığını anlamaya yönelik bir incelemeyi anlatır. Çabuk yapılabilen, çok kısa süren ve sorun olmadığını ya da olduğunu gösterebilen basit bir başlangıç testidir.

Genel işitme testi hangi aylarda yapılır?

Doğum sonrası ilk kontrollerde her bebeğe işitme testi uygulanmalıdır. Eğer ilk kontrolde bu test unutulursa ilk 3 aya kadar mutlaka yaptırılmalıdır.

BERA testi ne zaman yapılmalı?

İşitme objektif olarak değerlendirilir, bebeğin hiçbir katılımı gerekmez. Doğumdan sonra 6 saatini doldurmuş her bebeğe işitme testi yapılabilir.

Yenidoğan işitme tarama programının amacı nedir?

Yeni doğan işitme taraması programının amacı nedir? Yeni doğan işitme taraması programını temel amacı ülkemizde her yıl doğan işitme kayıplı bebeklerin tanısının erken konması ve rehabilitasyonunun sağlanmasıdır.

Yenidoğan işitme taramasının önemi nedir?

Bu testin önemi işitmeyen bebeklerin bir an önce saptanmasını sağlamasıdır. Çünkü bebek yaşamının en erken aşamalarında sesi tanımaya başlar ve beyni de o yönde gelişmelerini sürdürür. Bebeğin işitmiyor olduğu geç saptanacak olursa, bebeğin işitsel gelişiminin çok değerli bir aşaması yitirilmiş olacaktır.

İşitme testi yaptırmak için hangi bölümden randevu alınır?

İşitme testi Kulak Burun Boğaz bölümü uzmanları tarafından, odyoloji bölümüne yönlendirmesi ile çeşitli testler yapılır. Bu testler Edi Pediatri, odyometrist, odyolog veya Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından değerlendirir.

Bera işitme testi nasıl yapılıyor?

ABR (Bera) işlemi bebeğe hiçbir zarar vermez ve canını acıtmaz. Bebeğin alnına ve kulak arkalarına yerleştirilen ufak elektrodlar ve kulaklara takılan kulaklık ile özel bir sesli uyaran gönderilir ve işitme sinirinin uyarana cevabı kaydedilerek işitme eşikleri saptanır.

Devlet hastanesinde işitme testi yapılır mı?

SGK'dan destek alarak işitme cihazı almak isteyen kişilerin, Türkiye genelindeki Devlet hastanelerinden, Tıp Fakülteleri Hastaneleri ve Vakıf üniversiteleri Hastaneleri işitme cihazı raporu almaları gerekmektedir.

Yeni doğan işitme testi hangi bölümde yapılır?

İşitme testi Kulak Burun Boğaz bölümü uzmanları tarafından, odyoloji bölümüne yönlendirmesi ile çeşitli testler yapılır. Bu testler Edi Pediatri, odyometrist, odyolog veya Kulak Burun Boğaz uzmanları tarafından değerlendirir.