Anne kedi ne zaman yavrularını bırakır?

İçindekiler:

  1. Anne kedi ne zaman yavrularını bırakır?
  2. Anne kedi yavrusuna zarar verir mi?
  3. Anne kedi yavrusunu neden ayırır?
  4. Kediye süt yapması için ne verilir?
  5. Yeni doğum yapmış anne kedi ne yemeli?

Anne kedi ne zaman yavrularını bırakır?

Genelde insanlar yavru kedilerin annelerinden ayrılma zamanının 2 ay olduğu görüşündedirler. Ancak çoğu veteriner hekime göre bu süre en az 3 ay olmalıdır. Yavru kediler 2 aylık olduklarında da sürekli olarak annelerinin yanında olmak isterler.

Anne kedi yavrusuna zarar verir mi?

Anne kedi sınırlı ve değerli sütünü boşa harcamak istemez ve zaten ölecek olan yavruyu öldürebilir. Bu bir yavrunun ölümüne yol açarken diğer yavruların yaşama ihtimalini arttırır. Veya anne kedi doğumdan sonra açlıktan ölecek durumda ve zayıf düşmüş olabilir. Bu durumda da zayıf yavrunun öldürülmesi gözlenebilir.

Anne kedi yavrusunu neden ayırır?

Anne sütü yavru kedinin gelişimi için hayati önem taşıyan besinlerin yanı sıra, onu ilk haftalarda bulaşıcı hastalıklardan koruyacak olan antikorları da barındırır. Bu nedenle yavruları anneden erken ayırmak, onların pek çok sağlık sorununa karşı savunmasız kalmalarına yol açar.

Kediye süt yapması için ne verilir?

Yavru maması, ayrıca enerji ihtiyacı 3 kat artan emzirme dönemindeki anne kediler için süt üretimine yardımcı olması bakımından idealdir. Her iki dönemde de kedi, sık fakat az miktarda beslendiği için mamaya her an erişebilir olmalıdır. Ayrıca, her zamanki gibi, yanında bol miktarda temiz ve taze su bulundurulmalıdır.

Yeni doğum yapmış anne kedi ne yemeli?

Emzirme döneminde kedilerin enerjiye çok daha fazla ihtiyacı olur ve bu enerjiyi de ancak tükettikleri gıdalar aracılığı ile karşılayabilirler. Dolayısıyla yüksek oranda protein ve kalsiyum içeren mama çeşitlerinin tercih edilmesinde fayda var. Bununla birlikte karbonhidrat ve yağ içeren mamaları tercih etmelisiniz.