Hazır kavurma nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Hazır kavurma nasıl saklanır?
  2. Kahvaltılık kavurma nasıl saklanır?
  3. Diyarbakır usulü kışlık kavurma nasıl yapılır?
  4. Pişmiş kavurma nasıl saklanır?
  5. Kışlık kavurmaya hangi yağ konur?

Hazır kavurma nasıl saklanır?

-Kavurmanın ambalajı açıldığında dışarıdan koku alabilir ve kuruyabilir bu nedenle kavurmayı dışarıyla temasını kesecek şekilde bir folyoya sararak buzdolabında 4-5 gün saklayabilirsiniz. -Kavurmayı uzun süre tüketmeyecekseniz ambalajını açmadan derin dondurucuda 1 yıl muhafaza edebilirsiniz.

Kahvaltılık kavurma nasıl saklanır?

Bir başka saklama yöntemi ise hazırladığınız kavurmayı bir tepsiye yayarak soğutun, donduğunda küçük küçük parçalara ayırıp, buzdolabı poşetine koyarak, derin dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde buzlukta ya da dondurucuda daha az yer kaplayacaklardır. Şimdiden afiyet Olsun.

Diyarbakır usulü kışlık kavurma nasıl yapılır?

eti iri parçalar halinde doğrayalım her parçayı ayrı ayrı tuzlayalım tencereye koyalım 1 gün boyunca bekletelim bekleyen etimizi ateşe koyalım kaynayıncaya kadar gür ateşte pişirelim kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim yağını ilave edelim nar gibi kızartalım soğuyunca bir kaba koyalım lazım ...

Pişmiş kavurma nasıl saklanır?

Bir başka saklama yöntemi ise hazırladığınız kavurmayı bir tepsiye yayarak soğutun, donduğunda küçük küçük parçalara ayırıp, buzdolabı poşetine koyarak, derin dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde buzlukta ya da dondurucuda daha az yer kaplayacaklardır.

Kışlık kavurmaya hangi yağ konur?

Kışlık Kavurma İçin Malzemeler : 1 kilo kuşbaşı doğranmış dana eti. 500 gr iç yağ (Kuyruk yağı)