2 sinif araçlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. 2 sinif araçlar nelerdir?
  2. Kamyonet araç sınıfı kaç?
  3. N2 kaçıncı sınıf?
  4. 3 sınıf HGS hangi araçları kapsıyor?
  5. Araç sınıfı N2 ne demek?
  6. Kamyon hangi sınıf araç?
  7. N1 araç sınıfı ticari mı?

2 sinif araçlar nelerdir?

2. Sınıf Araç : AKS aralığı (dingil mesafesi) 3.20 metre ve üzerinde olan her türlü 2 akslı araç 2. sınıf araçtır. Minibüsler 2. sınıf araç kategorisine giriyorlar. 3. Sınıf Araç : AKS adedi (dingil sayısı) 3 tane olan her türlü araç 3. sınıf araçtır. Yolcu otobüsleri 3. sınıf araç kategorisine giriyor.

Kamyonet araç sınıfı kaç?

AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR. (OTOMOBİL, KAMYONET, MİNİBÜS, ARAZİ TAŞITI VB.)

N2 kaçıncı sınıf?

3.2) N2 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşan, ancak 12 tonu aşmayan motorlu araçtır. 3.3) N3 Sınıfı: Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 12 tonu aşan motorlu araçtır.

3 sınıf HGS hangi araçları kapsıyor?

3. Sınıf Araç: AKS adedi-dingil sayısı 3 tane olan her türlü araç, 3. sınıf araç sınıfındadır. Yolcu otobüsleri 3. sınıf araç kategorisi sayılır. 4. Sınıf Araç: AKS adedi-dingil sayısı 4 ve 5 adet olan her türlü araç 4.sınıf araç sınıfı sayılır.

Araç sınıfı N2 ne demek?

N2 sınıfı araçlar ise en az dört lastikli ve azami ağırlığı 3,5 ton ile 12 ton arasındaki araçlardır. Bu araçlar genellikle kasalı olmakla birlikte orta ağırlıktaki yüklerin taşınmasında kullanılırlar. N3 sınıfı araçlar ise en az dört lastikli ve azami ağırlığı 12 tondan yüksek kamyonlardır.

Kamyon hangi sınıf araç?

Yolcu otobüsleri 3. sınıf araç kategorisi sayılır. 4. Sınıf Araç: AKS adedi-dingil sayısı 4 ve 5 adet olan her türlü araç 4.sınıf araç sınıfı sayılır. Kamyonlar 4. sınıf araçlar arasında yer alır.

N1 araç sınıfı ticari mı?

Böylece N1 sınıfı en az dört lastikli ve azami ağırlığı 3,5 tonu aşmayan, genellikle Doblo, Kangoo, Fiorino gibi panelvan tarzı araçlardan ve küçük kamyonetlerden oluşmaktadır.