YGS kaçıncı sınıfta oluyor?

İçindekiler:

  1. YGS kaçıncı sınıfta oluyor?
  2. Üniversite sınavı hangi sınıftan çıkar?
  3. YKS ye kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalı?
  4. LYS sınavı kaçıncı sınıf konularını kapsıyor?
  5. TYT AYT ye kaçıncı sınıfta çalışılmalı?

YGS kaçıncı sınıfta oluyor?

YGS yorum yeteneğini ölçen soruların ağırlıklı olduğu ve sınav kapsamının 9 ve 10. sınıf konularının oluşturduğu bir sınavdır. LYS ise bilgi ağırlıklıdır ve daha çok 11 – 12. sınıf konularından oluşan bir sınavdır. Matematik ve Geometri testlerini içerir. Matematik testinden 50 soru, geometriden ise 30 soru vardır.

Üniversite sınavı hangi sınıftan çıkar?

Sınavlar Haziran ayı içerisinde yapılacak. Öncelikle TYT sınavında 40 Temel Matematik, 40 Temel Türkçe, 7 fizik, 7 kimya, 6 biyoloji ayrıca 5 din kültürü ve ahlak bilgisi, 5 felsefe, 5 tarih ve 5 coğrafya olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Bu sınavda genel olarak 9 ve 10.sınıf konuları karşımıza çıkıyor.

YKS ye kaçıncı sınıfta çalışmaya başlamalı?

Çalışmaya Başlamak İçin En Doğru Zaman Öğrencilerin son senelerini baskından uzak, rahat bir şekilde geçirmeleri için 9. sınıftan itibaren sınavlara hazırlanmaya başlaması gerekmektedir.

LYS sınavı kaçıncı sınıf konularını kapsıyor?

Evet LGS sınıavında öğrencilere sadece 8. sınıfta işlemiş oldukları konulardan sorular sorulmakta olup soru dağılımı şöyle olacaktır. 20 Fen, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 10 Yabancı Dil sorusu sorulacak.

TYT AYT ye kaçıncı sınıfta çalışılmalı?

Temel yeterlilik sınavı için lise son sınıf öğrencileri ya da liseden mezun olmuş öğrenciler giriş yapar. Genel olarak lise düzeyindeki 9. ve 10. sınıfta öğrenilmiş konular bu sınav içerisinde bulunur.