Yeşil kaka ne demek Çocuklarda?

İçindekiler:

  1. Yeşil kaka ne demek Çocuklarda?
  2. Dışkının yeşil olması nedeni nedir?
  3. Cocuklarda yeşil renkli ishal neden olur?
  4. 1 aylik bebegin kaka rengi nasıl olmalı?

Yeşil kaka ne demek Çocuklarda?

Bu normaldir. Bazen de emzirme dönemindeki bebeklerin emzirme sırasında annenin sütünün yağlı kısmını alamamasından kaynaklanabilir. Bebeklerde koyu yeşil kaka ise ,yeşil renkli katı gıdalar yiyen bebeklerde ve demir takviyesi alan bebeklerde görülür. Bebeklerde yeşil renkli kaka normaldir.

Dışkının yeşil olması nedeni nedir?

Safra depolayan safra kesesinin alınması yeşil dışkılamaya sebep olabilmektedir. Safra keseniz vücudunuzdan ayrıldığında, safra depolayacak başka bir organ kalmamış olur. Sonuç olarak, dışkınızın yeşil renkte görünmesine sebep olabilir.

Cocuklarda yeşil renkli ishal neden olur?

Dışkının yeşil olması önemli değildir. Kan, balgam içermeyen, normal sayıda ve çok sulu olmayan yeşil renkli dışkılar genellikle barsak hareketlerinin kısa bir süre için artmasına bağlıdır ve geçicidir. Karın ağrıları ile beraber kanlı ve balgamsı bir ishal, dizanteri belirtisi olabilir.

1 aylik bebegin kaka rengi nasıl olmalı?

Bebeklerde ilk günlerde dışkı rengi ana rahminde yuttuklarından dolayı yapışkan, yeşil – siyah renkte olur. Doğumdan yaklaşık bir hafta sonra rengi genellikle açık sarıya döner. Bebeğin ilk zamanlarda 4-5 kez kaka yapacaktır. Bazı bebeklerde bu sayı 8-10 kez olabilir.