Haşlama mısır nasıl saklanır?

İçindekiler:

  1. Haşlama mısır nasıl saklanır?
  2. Haşlanmış mısır dondurucuya nasıl konur?
  3. Koçan mısır dolapta nasıl saklanır?
  4. Mısır buzdolabına konur mu?
  5. Haşlanmış mısır nasıl ısıtılır?
  6. Dondurulmuş mısır nasıl çözülür?
  7. Taze mısır buzdolabında nasıl saklanır?
  8. Mısır nasıl ısıtılır?
  9. Buzluktan çıkan mısır nasıl közlenir?

Haşlama mısır nasıl saklanır?

Pişen mısırların suyu süzülür. Soğuduktan sonra varsa mısır taneleyicisi ile yoksa bıçak yardımıyla dikkatli bir şekilde tanelere ayrılır. Ardından buzdolabı poşetine koyularak derin dondurucuya atılır.

Haşlanmış mısır dondurucuya nasıl konur?

Kasede görünen mısırlar 8 tane mısırın ayıklanmış şekli) daha sonra mısırları buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda saklayın. Kullanmak istediğinizde istediğiniz miktarı çözdürmeden alıp tekrar buzluğa kaldırabilirsiniz. Yada porsiyonluk olacak şekilde de poşetleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Koçan mısır dolapta nasıl saklanır?

Önce kabuklarını soymadan yaklaşık 1 saat buzdolabında beklettiğiniz mısırları daha sonra dolaptan çıkarıp tanelerine ayırın. Taneleri haşlamadan çiğ olarak kilitli dolap poşetlerine koyun. Bu şekilde hazırladığınızda ihtiyacınız olunca istediğiniz kadarını alıp haşlayarak kullanabilirsiniz.

Mısır buzdolabına konur mu?

Temizlediğiniz taze süt mısırlarını, hiç yıkamadan buzdolabı poşetlerine, her bir poşete en fazla 2-3 adet gelecek şekilde yerleştirin. ... Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.

Haşlanmış mısır nasıl ısıtılır?

Mısırınızı düz bir şekilde içine serecek kadar büyük bir tabak bulabilir ve tabağın dibine biraz su ekleyebilirsiniz. Folyo ile örtün ve 40 ° C'ye ısıtılmış bir fırına koyun. Fırınınızda güzelce buharlaşması yaklaşık 5 dakika sürecektir.

Dondurulmuş mısır nasıl çözülür?

Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.

Taze mısır buzdolabında nasıl saklanır?

Buzdolabı poşetlerinin havasını elinizle iyice çıkartın ve poşetlerin ağzını güzelce düğümleyin. Hazırladığınız buzdolabı poşetlerindeki süt mısırları, buzdolabınızın buzluğuna ya da derin dondurucuya koyup, 1 sene kadar muhafaza edebilirsiniz.

Mısır nasıl ısıtılır?

Mısırınızı düz bir şekilde içine serecek kadar büyük bir tabak bulabilir ve tabağın dibine biraz su ekleyebilirsiniz. Folyo ile örtün ve 40 ° C'ye ısıtılmış bir fırına koyun. Fırınınızda güzelce buharlaşması yaklaşık 5 dakika sürecektir.

Buzluktan çıkan mısır nasıl közlenir?

Geçenlerde dondurucudan çıkardığım süt mısırı düdüklüde haşladım. Bugün ise, süt mısırın evde közlemesini yaptım. Donmuş üç tane süt mısırı üstten ısıtmalı elektrikli ızgaraya koydum, çevire çevire yarım saatte közledim. Tadına doyum olmuyor, tavsiye ederim.