20 lik diş kimlerde çıkar?

İçindekiler:

  1. 20 lik diş kimlerde çıkar?
  2. 20 lik diş üstten çıkar mı?
  3. 20 lik dişler çene yapısını bozar mı?
  4. 20 lik dişler çene ağrısı yapar mı?

20 lik diş kimlerde çıkar?

Çoğu insan yirmilik dişlerin onlu yaşların sonunda ve yetişkinliğin ilk yıllarında bir noktada ortaya çıkmasını bekler. Ancak birçok insan bir ila dört yirmilik dişe sahipken, bazı insanların hiç yoktur. Yirmilik dişler, ağzınızın arkasındaki üçüncü azı dişleridir.

20 lik diş üstten çıkar mı?

Genellikle üstten ya da alttan değil de, yan dişe yaslanarak çıkan bu dişler, herhangi bir soruna sebep olmuyorsa çekilmesi gerek duyulmamaktadır. Herhangi bir sıkıntıya neden olmasa bile diğer dişlerin sağlığı ve düzgün sıralanması açısından, yirmilik dişlerin çekimi gerekebilmektedir.

20 lik dişler çene yapısını bozar mı?

20 yaş dişlerinin, insan türünün alt ve üst çenesinde bulunan azı dişleri arasında en arkada, üçüncü azı dişleri olduğunu belirten Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, 20'lik dişlerin çeneye zarar verdiğini söyledi.

20 lik dişler çene ağrısı yapar mı?

Yirmi yaş dişleri genel olarak çene kemiğinde bulunduğu konum dolayısıyla, üzerinin diş eti kalması nedeniyle gömük durmaktadır. Dişin bir bölümünün diş etiyle kaplı olması durumunda sıklıkla enfeksiyon ve bunun neden olduğu çene açma esnasında ağrı ve azalma, yüzde şişme meydana gelmektedir.