Ayva çekirdeğini suya koyarsak ne olur?

İçindekiler:

  1. Ayva çekirdeğini suya koyarsak ne olur?
  2. Ayva çekirdeği suyu neye iyi gelir?
  3. Ayva çekirdeği kürü ne işe yarıyor?
  4. Ayva cekirdegi yuze nasil surulur?

Ayva çekirdeğini suya koyarsak ne olur?

Enfeksiyon riskini azaltarak vücudunuzu birçok hastalığa karşı koruyacaktır. Öksürüğe İyi Gelir: 1 bardak ılık suya 1 avuç ayva çekirdeği ekleyerek jel gibi bir kıvama gelene kadar suda bekletin. Bu suyu içtiğinizde öksürük ve bronşitinizin azaldığını göreceksiniz.

Ayva çekirdeği suyu neye iyi gelir?

Ayva çekirdeği, gözeneklerin temizlenip sıkılaşmasını sağlıyor. Ciltte oluşan yanık ve sivilce izlerini yok ediyor. Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, var olanların ise kısa sürede yok olmasına yardımcı oluyor.

Ayva çekirdeği kürü ne işe yarıyor?

Ayva çekirdeğinin pek çok yararı vardır. Ayva çekirdeği cildi derinlemesine beslerken yaşlanma etkilerini de oldukça geciktirir. Sivilcelerin yok edilmesinde etkili olan ayva çekirdeği genel olarak cilt lekelerinin etkisini de azaltır. Ayva çekirdeği cildi sıkılaştırırken cildin de nemlenmesini sağlar.

Ayva cekirdegi yuze nasil surulur?

İlk önce evinizde bulunan ayvanın çekirdeklerini çıkarın, daha sonra ılık bir suya ilave edin ve 2 gün boyunca bekletin. Ardından yapmış olduğunuz bu karışımı jöle haline getirin. Cildinizde lekeli olan bölgelerin üzerine sürün, 20 dakika bekletin ve sonunda ılık su ile durulayınız.