Adetliyken ilişkiye girmenin günahı ne?

İçindekiler:

  1. Adetliyken ilişkiye girmenin günahı ne?
  2. Adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir Diyanet?
  3. Adetliyken eşiyle sevişmek caiz mi?
  4. Adet bittikten sonra ilişkiye girilir mi?

Adetliyken ilişkiye girmenin günahı ne?

İslam dininde regl döneminde cinsel ilişkiye girmek haram kılınmaktadır. Regl döneminde cinsel ilişki haram kılındığı gibi, bu dönemde cinsel ilişkide bulunan kişilerin tövbe etmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu kişilerin kefaret ödemesi gerekmektedir. Kefaret para ödenmesi gerektiği anlamına gelmektedir.

Adetin kaçıncı günü ilişkiye girilir Diyanet?

Kur'an-ı Kerim de adet halinde olan kadına yaklaşmak haram kılınmıştır. Ancak adet süresinin sonunda helal olduğu bildirilmiştir. Kadınlar ancak adet sonrasında temizlendikleri zaman ilişki helal olmaktadır. Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz.

Adetliyken eşiyle sevişmek caiz mi?

Âdet halinde ilişki de zarar verebileceği için Eza olarak nitelenerek yasaklanmıştır. Bakara sûresinin 222 âyetinde şöyle buyurulmuştur: "Ey Peygamber! Sana kadınların ay halini de sorarlar. ... Bu sebeple ay halindeki kadınlarla cinsel ilişkide bulunmayın.

Adet bittikten sonra ilişkiye girilir mi?

Erkeğin üreme hücresi kadının rahminde 4. güne kadar canlı durduğu için regl kanamasında 10.günden sonra ilişki yaşamak ve bunu devam ettirmek hamilelik şansını arttırır. ... Bu nedenle adetten iki hafta sonrasını beklemek bebek sahibi olmak için idealdir denilebilir.