Leş kaktüsü neden yumuşar?

İçindekiler:

  1. Leş kaktüsü neden yumuşar?
  2. Kaktüs sararması nasıl geçer?
  3. Kaktüs nasil Canlandirilir?
  4. Kaktuslerde çiçek acar mi?
  5. Donan kaktüs nasıl kurtarılır?

Leş kaktüsü neden yumuşar?

Ziraa kaktüsler fazla suyu, fazla nemi kesinlikle sevmezler. ... Fazla sulama ve nem kaktüslerde anından yumuşa başlatır. Bu durumda yapmanız gereken kaktüsleri hemen toprağından çıkarmak ve kuru bir zemin üzerinde 5-10 gün bekletmektir.

Kaktüs sararması nasıl geçer?

Eğer kök çürümesi varsa çürüyen bölümleri kesmeniz gerekir. Kaktüsü topraktan çıkarın. Yumuşamış, sararmış kısımları keskin bir bıçakla kesin. Kaktüsü ıslatmadan kuru kağıt havlu üzerinde 2 gün bekletin ki kesilen bölüm iyileşsin.

Kaktüs nasil Canlandirilir?

Bu durum online kaktüs gönder diyerek yeni bir tane sipariş vermeniz gerekmiyor. Çünkü çürümenin başlaması kaktüsünüzü kaybettiğiniz anlamına gelmiyor. Bu durumda derhal kaktüsü bol güneş alan bir yere çıkarın ve sulama yapmayın. Yaklaşık 10 ila 15 gün beklediğinizde köklerde yeniden filizlenme olabilir.

Kaktuslerde çiçek acar mi?

Sıcaklık -15 derecenin altına düşmemelidir ve çok nadir de olsa biraz su verilmesi gerekir. Kaktüsler, çiçek toprağı ve kalın kum karışımında yetiştirildiği zaman en çok verim alınır. Seçtiğiniz toprağın suyu geçirmesi ve kireçli olmaması önemlidir. Normal şartlarda kaktüsler yılda bir kez çiçek açarlar.

Donan kaktüs nasıl kurtarılır?

Bitkiniz ufak ise çöp poşeti geçirmeniz dondan korumanıza yardımcı olur. Gazete kağıdı ile sarararak dondan kurtarabilirsiniz. Yağmurlu havada tavsiye edilmez. Alüminyum folyoya sararak dondan kurtarabilirsiniz.