Kronik şeker hastalığı nedir?

İçindekiler:

  1. Kronik şeker hastalığı nedir?
  2. Tip 2 diyabet tedavisi nasıl olur?
  3. Her şeker hastalığı kronik midir?
  4. Şeker hastalığı kronik bir hastalık mı?

Kronik şeker hastalığı nedir?

Halk arasında Şeker Hastalığı, tıp dilinde Diabetes Mellitus olarak adlandırılan diyabet hastalığı; kandaki şeker düzeyini dengeleyen insülin hormonunun eksikliği ve/veya yeterince salgılanmasına rağmen vücutta kullanılamaması sonucu oluşan ve hiperglisemi diye adlandırılan kan şekeri yüksekliği ile seyreden, kronik, ...

Tip 2 diyabet tedavisi nasıl olur?

Tip 2 diyabette hastaya uygulanacak olan tedavi hastalığın seyrine ve boyutuna göre değişir. Tedavi genellikle şu şekildedir; diyabete bağlı olarak uygun bir diyet programı, hastanın boy, kilo ve yaşam tarzına özel egzersiz programı ve insülin-ilaç tedavisi olarak gerçekleşir.

Her şeker hastalığı kronik midir?

Şeker hastalığı kronik metabolik bir rahatsızlıktır. Hem Tip 1 hem de Tip 2 diyabet üzerinden bakıldığı zaman şeker hastalığının kronik olduğunu söylemek mümkün. Çünkü kan şekerinin yüksek olması ile beraber karakterize olmuş bir hastalık olarak öne çıkıyor.

Şeker hastalığı kronik bir hastalık mı?

Kronik metabolik bir hastalık olan şeker hastalığı, kan şekerinin sürekli yüksek olması ile karakterize bir durumdur. Bu tablonun nedeni pankreastan insülin salgılanmasının bozulmasına ve/veya vücutta insüline karşı direnç oluşmasıdır. Şeker hastalığı sıklığı hem erkeklerde hem de kadınlarda yaşla birlikte artmaktadır.