Tek formasyon her alanda geçerli mi?

İçindekiler:

  1. Tek formasyon her alanda geçerli mi?
  2. Işletme bölümü mezunu pedagojik formasyon alabilir mi?
  3. Pedagojik formasyon tezsiz yüksek lisans yerine geçer mi?
  4. Formasyonsuz ücretli öğretmenlik yapabilir mi?
  5. Formasyon yerine ne gelecek 2021?

Tek formasyon her alanda geçerli mi?

MEB Talim Terbiye Kurulunun 80 sayılı kurul kararlarının 8. maddesinde şu ifade geçmektedir: “Birden fazla alanda öğretmenliğe başvuru hakkı bulunanların, bu alanlardan birine ait pedagojik formasyon belgesi diğer alanlar için de geçerlidir.” Bu cümleye istinaden bir bölümden alınan pedagojik formasyon belgesinin ...

Işletme bölümü mezunu pedagojik formasyon alabilir mi?

Pedagojik formasyon almak için hiçbir kriter yok. Talim ve Terbiye Kurulu'nun açıkladığı 100'den fazla alanda öğretmen ataması söz konusu. ... Açıköğretim işletme bölümü mezunu olmak formasyon için yeterli.

Pedagojik formasyon tezsiz yüksek lisans yerine geçer mi?

2020 yılına kadar Eğitim Fakülteleri dışında Fen-Edebiyat Fakülteleri mezunları da pedagojik formasyon sertifikası ile öğretmen olmaya hak kazanıyordu. Ancak geçtiğimiz yıl bu durum ortadan kalktı ve tezsiz yüksek lisans şeklinde formasyon eğitimi verileceği duyuruldu.

Formasyonsuz ücretli öğretmenlik yapabilir mi?

Ücretli öğretmen olmak için KPSS puanına ya da formasyon belgesine sahip olma zorunluluğu yoktur. Ancak pedagojik formasyonu olan adaylar öncelikli olmaktadır. Görevlendirilen öğretmenlerin, aşağıdaki evrakların asılları ve fotokopilerini görevlendirildikleri Okul Müdürlüğüne elden teslim etmesi gerekiyor.

Formasyon yerine ne gelecek 2021?

MEB, pedagojik formasyon programının yerine Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programının getirildiğini duyurdu.