Yargıtay CBS gönderildi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Yargıtay CBS gönderildi ne anlama gelir?
  2. Yargıtaydaki dosya ilam incelemesinde ne demek?
  3. CBS dosyası ne demek?
  4. Ilam dosyası nedir?
  5. Yargıtay dosyası ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay CBS gönderildi ne anlama gelir?

Kayıt Aşamasında: Dosyanın ilgili Yargıtay dairesinde kayıt aşamasında olduğunu göstermektedir. ... Yargıtay CBS Gönderildi: Ceza dairelerinde bulunan dosyaların kapatılması veya kapatılıp ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı bölümüne gönderilmesi aşamalarından birinde olduğunu göstermektedir.

Yargıtaydaki dosya ilam incelemesinde ne demek?

Bu hakkın süresi içinde kullanılmaması veya kullanıldığı halde ilgili mahkeme incelemesinden geçip reddedildiği durumlarda mahkeme kararı kesinleşmiş hale gelir. ... Yargılama sonucunda mahkeme tarafından verilen karar yazılarak taraflara imzalı ve mühürlü olarak verilir. Bu yazıya “ilam” adı verilir.

CBS dosyası ne demek?

CBS, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı demektir.

Ilam dosyası nedir?

Bir yargılama sonucunda, mahkeme kararının yazıldığı ve taraflara verilen, imzalı ve mühürlü resmi belgeye ilam adı verilir. Her bir yazılı eda hükmü içeren mahkeme kararı ilam olmakla birlikte, uygulamada sıklıkla ilamlı ve ilamsız olarak bilinen icra takiplerinde karşılaşılır.

Yargıtay dosyası ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır. Dosyanın incelenip sonuçlanması davanın ve dosyanın niteliğine göre değişim göstermektedir. Ancak genel olarak Yargıtay'a giden bir dosya kesin olmamakla birlikte 18 ay gibi bir süreye kadar ulaşmaktadır.