Emniyet Genel Müdürlüğünde kaç daire başkanlığı var?

İçindekiler:

  1. Emniyet Genel Müdürlüğünde kaç daire başkanlığı var?
  2. Emniyet Destek Hizmetleri nedir?
  3. KOM Daire Başkanlığı ne demek?
  4. Polis destek hizmetleri ne iş yapar?
  5. Asayis ne ile ilgilenir?

Emniyet Genel Müdürlüğünde kaç daire başkanlığı var?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 35 olan daire başkanlığı sayısı, 13 daire başkanlığının yeniden yapılandırılmasıyla 28'e düşürüldü Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 35 olan daire başkanlığı sayısı, 13 daire başkanlığının yeniden yapılandırılmasıyla 28'e düşürüldü.

Emniyet Destek Hizmetleri nedir?

İl Emniyet Müdürlüklerinde bulunan zırhlı araç, panzer, arazi taşıtları, motosiklet, bisiklet ve her türlü silahlar ile hizmet verdikleri İl Emniyet Müdürlükleri kuvvesine kayıtlı diğer araçların bakım ve onarımlarını gerçekleştirmek suretiyle hizmetlere etkinlik ve süreklilik kazandırmaktır.

KOM Daire Başkanlığı ne demek?

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı

Polis destek hizmetleri ne iş yapar?

Toplum destekli polisler halk içinde görev yapan devletin başvuru noktaları olarak kabul edilmektedir. Toplum destekli polisler halka hizmet götüren, onların talep ve önerileri ile dilek ve şikâyetlerini alarak ilgili birimlere veya kurumlara gönderen ana hizmet unsurlarıdır.

Asayis ne ile ilgilenir?

Asayiş Suçu; Toplumsal olaylar, terör ve ideolojik nedenlerle işlenmiş suçlar, ölümlü veya yaralamalı trafik kazaları dahil trafik suçları ile kaçakçılık ve organize suçlar dışında kalan, teşekkül halinde işlenenler de dahil olmak üzere kişiler ve/veya mal varlığına karşı işlenen suçları ifade eder.