Hangi marka motor kaskı iyidir?

İçindekiler:

  1. Hangi marka motor kaskı iyidir?
  2. LS2 nasıl bir kask?
  3. 2 el kask alınır mı?
  4. Free M kask hangi ülkenin ürünü?
  5. Iyi bir motor kaskı nasıl olmalı?
  6. Hangi beden kask almalıyım?
  7. LS 2 kask ne malı?
  8. MT kask ne malı?
  9. Kask kafa ölçüsü nasıl alınır?
  10. Motor kaskı neye göre alınır?
  11. S beden kask kaç cm?
  12. LS2 nerede üretiliyor?
  13. MT kask ne kadar?
  14. Güneş vizörlü ne demek?
  15. Bir kaskın ömrü ne kadar?
  16. Bisiklet Kask kaç yıl kullanılır?
  17. Kafa ölçüsü nasıl alınır?
  18. Bisiklet kask için kafa ölçüsü nasıl ölçülür?

Hangi marka motor kaskı iyidir?

Karşılaştırmaya baktığımızda genel anlamda en iyi kasklar Shoei X Spirit 3 ve AGV Corsa R. Hemen ardından Arai QV Pro ve HJC RPHA 11 geliyor. Şimdi aynı markaların en iyi ikinci modellerinin karşılaştırmasına bakalım. Karşılaştırmaya baktığımızda genel anlamda en iyi kaskın AGV Pista GP R olduğunu görüyoruz.

LS2 nasıl bir kask?

ISO 9000 kalite standart belgesine sahip olan firma geliştirdiği kask teknolojileri ile iyi kask markası ünvanının hakkını veri-yor. ... LS2'nin tüm modellerinin 10'a yakını Sharp testlerinden 4 yıldız alarak firmanın oldukça iyi kask markası olduğunu kanıtlıyor.

2 el kask alınır mı?

İkinci el bir kask alırsanız, kaskın kaç yaşında olduğu hakkında hiçbir fikriniz yoktur. Bu, kask satın alma söz konusu olduğunda, son kullanma tarihi olan çok önemli bir faktördür. Bunun nedeni, her türlü dış etkenlere karşı kask koymak için kullanılan malzemelerdir.

Free M kask hangi ülkenin ürünü?

ABS dış kabukları bulunan ve iç padleri çıkarılıp yıkanabilen bu kasklar, Tayvan menşeili olan bir ürün modelidir.

Iyi bir motor kaskı nasıl olmalı?

En güvenli motosiklet kaskları full face yani kapalı kasklardır. Kapalı kasklar, tüm kafatasınız ile yüzünüzü darbelerden ve yolculuk esnasında yabancı cisimlerden korur. Alacağınız kapalı kaskın mutlaka ECE ya da DOT gibi uluslararası standartları karşıladığından emin olunuz. Kaskınızın bedeni kafanıza tam uymalıdır.

Hangi beden kask almalıyım?

Motosiklet kaskı bedenini, başınızın çevresini kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden ölçerek bulabilirsiniz. Kask ilk taktığınızda başınıza tam oturmalıdır. İçteki astarın zamanla %5 ila %10 oranında esneme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Başa tam oturmayan bir motosiklet kaskı, kaza esnasında başınızı koruyamaz.

LS 2 kask ne malı?

LS2'nin hikâyesi 1991 yılında, Çin'de başlıyor. Arthur Liao tarafından kurulan “Xiqing Plastics” firması, diğer bütün markalar için fason olarak motosiklet kaskı üretiyor. 1998 yılına gelindiğinde ise, bu işe kendi markası altında devam etmeye karar veriyor: LS2!

MT kask ne malı?

1968 yılında kurulan İspanya kökenli kask markalarından biri olan MT, dünya çapında ünlü firmalar arasına giriyor.

Kask kafa ölçüsü nasıl alınır?

Motosiklet kaskı bedenini, başınızın çevresini kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden ölçerek bulabilirsiniz. Kask ilk taktığınızda başınıza tam oturmalıdır. İçteki astarın zamanla %5 ila %10 oranında esneme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır. Başa tam oturmayan bir motosiklet kaskı, kaza esnasında başınızı koruyamaz.

Motor kaskı neye göre alınır?

Kafa Ölçüsü: Kuşkusuz en önemli faktör alacağınız kaskın kafanıza uyup uymamasıdır. Kaskı giydiğiniz zaman kendinizi rahat hissetmelisiniz. ... Kask alırken renkten ziyade kafanıza uyup uymamasına bakmalısınız. Motosiklet kaskı seçerken kafanızın çevresini ölçüp, o ölçü doğrultusunda kask almalısınız.

S beden kask kaç cm?

Kask Ölçüleri
Kafa Çevresi (cm)Beden
51-52XXS
53-54XS
55-56S
57-58M
4 satır daha

LS2 nerede üretiliyor?

İspanya'da açtığı fabrikayla işlerini Avrupa'ya taşıyan firma, 2010 yılında da Amerika'ya açılıyor. Halen, ISO9000 sertifikasına sahip tek Çinli kask üreticisi olma unvanını koruyor.

MT kask ne kadar?

MT Kask Blade 2 SV B5 Kapalı Motosiklet Kaskı Mat 1557,,00 TL KDV Dahildir.

Güneş vizörlü ne demek?

Bir açıdan güvenlik sağlar bir açıdan da güvensizlik, bunun sebebi güneş vizörü, güneşin yatay olarak vurduğu doğuş ve batış saatlerinde sürüş yaparken tek hareketle açılıp, ışık yansımasından dolayı görüş kaybı yaşamanızı engeller ve kaza riskinizi azaltır.

Bir kaskın ömrü ne kadar?

Ancak bir motosiklet kaskı ne kadar kaliteli ve el değmemiş olursa olsun ömrü üretim tarihinden itibaren 3-5 yıl arasında değişir.

Bisiklet Kask kaç yıl kullanılır?

Bu da güvenlik olarak zafiyet doğurur. Güvenli bir kulanım için zarar görmemiş sağlam kasklar tercih edilmelidir. Bisiklet kaskı kullanım ömrü olarak belirli bir süreye sahiptir. Marka ve modele göre değişen bu süre genel olarak 5 yıldır. 5 yıl kullanımdan sonra bisiklet kaskı değiştirilmelidir.

Kafa ölçüsü nasıl alınır?

Kafa ölçüsü : Mezurayı kaşlarınızın üst kısmına yerleştirin. Kafanız düz şekildeyken mezuranın yere paralel olduğundan emin olun. El ölçüsü : Mezurayı baş parmağınızın kıvrıldığı yere yerleştirin. Oradan başlayarak avcunuzun çevresini ölçün.

Bisiklet kask için kafa ölçüsü nasıl ölçülür?

Kaşınızın yaklaşık 1 cm üzerinden başlayıp, kulak üst hizasından başın arkasındaki çıkıntılı kısmın üzerinden ilerleyerek diğer kulağınızın üstünden başlangıç noktasına ulaşarak başınızın çevresini ölçebilirsiniz. Kask ilk taktığınızda başınıza tam oturmalıdır.