Teselsüllü müşterek hesap ne demek?

İçindekiler:

  1. Teselsüllü müşterek hesap ne demek?
  2. 2 kişi ortak hesap açabilir mi?
  3. Teselsüllü ne demek?
  4. Teselsüllü mevduat nedir?
  5. Teselsüllü hesaplar nedir?

Teselsüllü müşterek hesap ne demek?

Bankacılıkta birden fazla kişi birlikte hesap açtırır ise buna müşterek(ortak) hesap denir. Eğer bu müşterek hesaptan, mudilerin(hesap sahiplerinin) her birinin tek başına para çekme yetkisi söz konusu olursa, bu hesaba tek imzalı(teselsüllü) müşterek hesap denir.

2 kişi ortak hesap açabilir mi?

Ortak hesap açmak için iki kişi arasında kan bağı olmasına bakılmaz. İster akraba olsun veya olmasın, iki kişinin isteği doğrultusunda ortak hesap açılmaktadır. Fakat ortak hesap açmak istediğiniz kişiyle aranızda bir kan bağı yoksa, sizden hesabınız üzerinden alınan vergi daha fazla olacaktır.

Teselsüllü ne demek?

bankacılıkta, ortaklı tanımı bulunan müşterinin tek başına işlem yetkisi olması anlamına gelir.

Teselsüllü mevduat nedir?

Müşterek mevduat hesapları Bankalarda iki ayrı tür olarak kullanılmaktadır. Bu hesaplar en iki kişi tarafından açılmaktadır. Hesap sahiplerinin münferit imzası ile işlem yaptıkları hesaplara teselsüllü, birlikte imza atarak kullandıkları hesaplara da teselsülsüz müşterek hesaplar denilmektedir.

Teselsüllü hesaplar nedir?

Bir bankada ortak hesap açılırken ya da sonradan, hesap sahiplerinin hepsi tek başlarına, sadece kendi imzaları ile hesaptaki parayı çekme, EFT, havale yapma gibi yetkisi de verilmişse, ortada ortak hesabın “tek imzalı”sı vardır. Buna “teselsüllü ortak hesap”denir.