Kordon bağlatmak hamile kalınır mı?

İçindekiler:

  1. Kordon bağlatmak hamile kalınır mı?
  2. Bağlı olan tüpler kendiliğinden açılır mı?
  3. Kordon bağlatmak kesin çözüm mü?
  4. Kordon bağlatmak zararlı mı?

Kordon bağlatmak hamile kalınır mı?

Bir daha normal yollarla çocuk doğurma şansı olmuyor. Çünkü yumurtalar rahime ulaşmıyor. Eskiden, tüplerini bağlatan kadınların, tekrar hamile kalmak istediklerinde tüp bebekten başka şansları yoktu, artık tüp bebeğe gerek kalmadan bu durumdaki kadınlar bebek sahibi olabiliyor.

Bağlı olan tüpler kendiliğinden açılır mı?

Tıkalı Tüpler Kendiliğinden Açılır Mı? Enfeksiyona bağlı olan tüplerin ilaç tedavisi ile açılması mümkündür. Bunun mümkün olabilmesi için tüplerin ne kadar büyük hasara uğradığıyla alakalıdır. Eğer çok büyük hasar meydana gelmediyse tüpler ilaçlar ile açılabilir.

Kordon bağlatmak kesin çözüm mü?

Tüplerini bağlatan kadınların kararlarından dönmeleri sonucu tekrar normal yollarla hamile kalabilmesi neredeyse imkânsızdır. Ancak tüp bebek yöntemi ile hamile kalınabilir. Kordon bağlatma, yeterli çocuk yaptıklarını düşünen çiftler ve spiral ile doğum kontrolü uygun olmayan kadınlar için ideal bir operasyondur.

Kordon bağlatmak zararlı mı?

Uygulanabilirlik açısından kordon bağlatma tüm kadınlar için uygundur. Herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak geri dönüşümü çok zor bir operasyon olan tüp bağlatma, aşağıdaki şartları taşıyan kadınlara önerilmektedir.