Il içi ilişik ne zaman kesilir?

İçindekiler:

  1. Il içi ilişik ne zaman kesilir?
  2. Il dışı kararname geldikten kaç gün sonra ilişik kesilir 2021?
  3. Il içi tayinlerde kaç gün içinde ilişik kesilir?
  4. Tayin iptal olur mu?
  5. Mehil müddeti ne demek?
  6. Aynı ilde yolluk alınır mı?
  7. Il içi yolluk nasıl hesaplanır?

Il içi ilişik ne zaman kesilir?

Hemen ayrılış yapacak olan öğretmenlerin kararnamesi okula geldiği gün ilişik kesebilir. Kararname tebliğinden itibaren 15 gün mehil müddetinizi kullanabilirsiniz. İl içi ilişik kesmek 15 gün içerisinde yapılabilir.

Il dışı kararname geldikten kaç gün sonra ilişik kesilir 2021?

Eğer farklı ilçeye tayinimiz çıktı ise kararnameniz gelir ve okulumuzdan ilişiğimiz kestiririz sonra 15 gün içinde yeni okula başlamalıyız. Aynı ilçe içinde tayinimiz çıktı ise kararname geldikten sonra 15 gün içinde eski okulumuza gidip ilişik keseceğiz ama aynı gün içinde yeni okula gidip görevi başlatacağız.

Il içi tayinlerde kaç gün içinde ilişik kesilir?

Tebliğ yapıldıktan 1 gün sonra il içinde ilişik kesilmelidir.

Tayin iptal olur mu?

Atama işlemi gerçekleşmeyen eşin aile birliği mazeretine bağlı olarak diğer eşin bulunduğu il'e atama işlemi gerçekleşmemesi durumunda ve atama işlemi gerçekleşen öğretmenin de istemesi halinde iller arası isteğe bağlı yer değişikliğine bağlı olarak gerçekleşen atama işlemi iptal edilebilecektir.

Mehil müddeti ne demek?

İlgili kişiye atama işleminin tebliğ edildiği (ya da tebliğ edilmiş sayıldığı) tarihi izleyen günden başlamak üzere, göreve başlanması gereken son gün mesai saati bitimine kadar olan süre, “mehil müddeti” olarak bilinmektedir. Mehil süresi, atama yapılan yerin aynı yerde veya başka yerde olmasına göre değişmektedir.

Aynı ilde yolluk alınır mı?

Memurun memuriyet mahalli değişmiş olmakla birlikte memur evini taşımamış ve yeni atandığı yere eski ikametgahından gidip gelmeye devam ediyor ise sürekli görev yolluğu ödenmesi mümkün değildir.

Il içi yolluk nasıl hesaplanır?

Yolluk hesaplamalarında yevmiye memurun hem kendisi hem de eş-çocukları için hesaplanır. Memurun yevmiye ücreti 20 ile çarpılırken eş ve ya çocuklardan her biri için 10 ile çarpılır. Yani memur kendi yevmiyesini 20, çocukları ve eşleri için yevmiyelerini 10 ile çarpacak.