Raporlu ilaçların süresi ne zamana kadar Uzatildi?

İçindekiler:

  1. Raporlu ilaçların süresi ne zamana kadar Uzatildi?
  2. İlaç rapor yenilemek için ne yapmalıyım?
  3. Doktor verdiği ilaç raporu iptal edebilir mi?
  4. Ilaç raporları ne zamana kadar Uzatildi 2021?
  5. 2021 engelli raporları uzatıldı mı?
  6. Raporlu ilaç para ödenir mi?

Raporlu ilaçların süresi ne zamana kadar Uzatildi?

02.07.2021 Kurumumuz web sayfasında 28.08.2020 tarihinde yayımlanmış olan "Kronik Hastalığı Nedeniyle Sağlık Raporu Olan Hastaların İlaç/Tıbbi Malzeme Temini Hakkında" başlıklı duyuru ile; Kronik hasta olarak kabul edilmiş hak sahiplerimizin malzeme raporları 30.09.2021 tarihine kadar uzatılmıştır.

İlaç rapor yenilemek için ne yapmalıyım?

İlaç Raporu Yenileme Ne Zaman Yapılır! İlaç raporunu yenilenmesi amacıyla ilaç kullanan vatandaşların SGK ilaç raporu sorgulama işlemi yapması gerekir. Böylelikle raporun bitiş tarihini öğrenmesi ve rapor yazılması açısından rapor bitmeden 15 gün önce doktora gidip muayene olarak raporunu uzatması gerekir.

Doktor verdiği ilaç raporu iptal edebilir mi?

İlaç raporunun iptali için öncelikle doktorunuza gitmeniz gerekecektir. Ayrıca SGK'ya yazarak da raporunuzu iptal ettirmeniz mümkündür.

Ilaç raporları ne zamana kadar Uzatildi 2021?

Süresi 01.01.2020 sonrasında dolmuş süreli engelli raporları, 01.09.2021 tarihine kadar geçerli kabul edilecektir.

2021 engelli raporları uzatıldı mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporları olan vatandaşların evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından faydalanma süresinin KOVID-19 tedbirleri kapsamında uzatıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, "Süreli engelli raporları tarihine kadar geçerli sayılacak" dedi.

Raporlu ilaç para ödenir mi?

Raporlu ilaçlarda katılım payı ödenmiyor, eşdeğer ilaçta fark ödememek için eczacıya danışarak aynı gruptaki daha ucuz ilaçları tercih ederek fark ödemeden tedavi olunabilir.