Güneş kremi en çok kaç faktör?

İçindekiler:

  1. Güneş kremi en çok kaç faktör?
  2. Beyaz tenliler nasıl güneş kremi kullanmalı?
  3. Bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı?
  4. 30 faktör güneş kremi ne kadar korur?

Güneş kremi en çok kaç faktör?

En iyi güneş kremi , cildinizin güneşe maruz kalma şekline uygun olmalıdır. 20 – 30 – 50 gibi farklı derecedeki kremler ile dengeli bir güneşlenme elde edebilirsiniz. Güneşe ve tahrişe yatkın olan ciltlerde Spf 50 ve üstü kremler tercih etmek cildinizin yatıştırılması için önemlidir.

Beyaz tenliler nasıl güneş kremi kullanmalı?

2- Cilt hassasiyetiniz yüksekse veya beyaz tenli iseniz güneş koruma faktörü yüksek olan kremleri tercih etmelisiniz. SPF 40-50 aralığında başlayıp yavaş yavaş kreminizi SPF 30 koruma faktörüne kadar indirebilirsiniz.

Bebekler için güneş kremi kaç faktör olmalı?

Çocuklar için 30 faktörlü güneş koruyucularının uygun olabileceğini aktaran Bostancı, şunları kaydetti: "Daha çok 1 yaşından sonra güneş koruyucu krem kullanılabilir. Faktör 30 ile 50 arasındaki kremlerde fiyat farkı çok fazla ama koruyuculuk ile fiyat paralel değil.

30 faktör güneş kremi ne kadar korur?

Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur. Çok yüzüp havluyla çok kurulanmanız halinde güneş kreminiz cildinizden uzaklaşır. Bu nedenle hemen yerine koymak için tekrar sürmeniz gerekiyor. Güneş kreminizi sürerken yeterli miktarda uygulayın.