Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne iş yapar?
  2. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kim tarafından denetlenir?
  3. Sigorta şirketleri devlet güvencesinde mi?
  4. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin alt bilgi merkezleri nelerdir?
  5. Sigorta Bilgi Merkezi kime bağlı olarak çalışır?
  6. Sigorta Gözetim Merkezi Hangi Bakanlığa Bağlı?
  7. Tramer hangi görevleri yerine getirir?
  8. Güvence Hesabı neleri karşılar?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi ne iş yapar?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliğe sahip bir kurum olarak kurulmuştur. Araç hasar kaydı sorgulama hizmetleri SBM üzerinden sms ile verilmektedir. Araç sorgulama yaparak 2.el araç alımlarında tramer hasar kaydı bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kim tarafından denetlenir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenmektedir. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 16.12.2003 tarih ve 25318 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Trafik Sigortası Bilgi Merkezi Yönetmeliği ile "TRAMER" adıyla kurulmuştur.

Sigorta şirketleri devlet güvencesinde mi?

Bankalardaki mevduata tanınan güvence gibi olmasa da; evet, sigortacılıkta bir devlet güvencesi var. Adı da, Güvence Hesabı.Güvence Hesabı'nın üç ayrı işlevi var. Birincisi, sigorta şirketi iflas ettiğinde sadece trafik sigortasından doğan yükümlülükleri otomatik olarak Güvence Hesabı'na geçiyor.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinin alt bilgi merkezleri nelerdir?

Bu alt bilgi merkezleri şöyledir:
  • HAYMER: Hayat Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
  • TRAMER: Trafik Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
  • SAGMER: Sağlık Sigortaları Bilgi ve Gözetim Merkezi.
  • HATMER: Sigorta Hasar Takip ve Gözetim Merkezi.

Sigorta Bilgi Merkezi kime bağlı olarak çalışır?

SBM Kime Bağlı Çalışır? SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir.

Sigorta Gözetim Merkezi Hangi Bakanlığa Bağlı?

SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi), Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği bünyesinde tüzel kişiliği haiz bir kurum olarak kurulmuştur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin faaliyetleri T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetlenir.

Tramer hangi görevleri yerine getirir?

MADDE 10 – (1) (Değişik fıkra:RG-3/12/2011-28131) TRAMER'in amacı, kamu gözetiminin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi, trafik sigortalarına ilişkin güvenilir istatistiklerin temini, uygulama birliği sağlanması, sigorta sahtekârlıklarının önlenmesi, sigorta sistemine olan güvenin artırılması, tazminat ...

Güvence Hesabı neleri karşılar?

Güvence Hesabı, kapsamında bulunan zorunlu sigortaların sağladığı teminatlara ilişkin bedeni olarak (sakatlık ve ölüm) zarar görenlere kaza sonrasında sakat kalma halinde sakatlık tazminatı, ölüm halinde ise ölenin desteğinden yoksun kalanlara destekten yoksun kalma tazminatı ödemektedir.