Halıda kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Halıda kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Eyeliner lekesi çarşaftan nasıl çıkar?
  3. Duvardaki leke nasıl temizlenir?
  4. Çarşaftan rimel lekesi nasıl çıkar?
  5. Highlighter lekesi nasıl çıkar?
  6. Keçeli kalem lekesi ciltten nasıl çıkar?
  7. Duvar kağıdından mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Halıda kalem lekesi nasıl çıkar?

-Halınızdaki tükenmez kalem lekesini çıkarmak için limon suyu veya kolonya kullanın. -Ancak lekeyi ıslatırken bir yanan kağıt havlu ile lekeye tampon yaparak mürekkebi emdirin. -Son olarak halıyı sabunlu su ile siliniz. -Bunun dışında bulaşık deterjanı kullanarak halınızı silebilirsiniz.

Eyeliner lekesi çarşaftan nasıl çıkar?

  1. Eyeliner lekesini, anında normal bir çamaşır deterjanıyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Ancak her zaman sadece deterjan yeterli olmayabilir. ...
  2. - Yarım su bardağı ılık suda 1 çorba kaşığı amonyak karıştırın. ...
  3. -Ancak dikkat edilmesi gereken nokta lekeyi hemen ovmayın. ...
  4. - Havluyla leke kayboluncaya kadar lekeli alanı silin.

Duvardaki leke nasıl temizlenir?

Bir bardak amonyak, yarım bardak beyaz damıtılmış sirke veya elma sirkesi ve çeyrek bardak karbonat kullanarak kendi temizleyicinizi de yapabilirsiniz. Yine ılık suyla karıştırın ve ardından duvarları sünger veya bezle silin. İşiniz bittiğinde temiz su ile silerek durulayın.

Çarşaftan rimel lekesi nasıl çıkar?

Yumuşatıcı kremler rimel lekesine karşı en etkili yöntemlerden biridir. Lekenin olduğu bölgenin üzerine vazelin veya gliserin sürebilir veya gliserinli bir kremi sürerek yumuşamasını bekleyebilirsiniz. Leke yumuşadıktan sonra her zamanki gibi yastaıuk kılıfı veya havluyu makineye atıp yıkayabilirsiniz.

Highlighter lekesi nasıl çıkar?

Bir damla deterjan kullanarak lekeyi nazikçe çitileyin ve 10 – 15 dakika beklemeye bırakın. Sonra nemli havlu bez ile lekenin dışından merkeze doğru dairesel hareketler ile silin. Bitirirken kuru kağıt havlu ile kurutun. Leke tamamiyle çıkmamışsa aynı işlemleri sırası ile tekrar uygulayın.

Keçeli kalem lekesi ciltten nasıl çıkar?

Eldeki keçeli kalem lekesini çıkarmanın en basit yolu domatestir. Domatesi ikiye bölün ve yarısını elinizdeki lekeli bölgeye sürün. Bunun dışında traş losyonu, aseton da keçeli kalem lekelerinde etkilidir.

Duvar kağıdından mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Duvar kağıdınızın üzerine tükenmez kalem ile yapılan çizgi veya karalamalar gibi durum çıkması kolay kolay mümkün değildir. Bazı tükenmez kalemler ile yapılan karalama ve çizme gibi durumlarda yüzeysel bir sorun ortaya çıkıyor. Bunu ıslak mendil yardımı ile silerek çıkarmak mümkün oluyor.