Icra müdürlükleri hangi bakanlığa bağlıdır?

İçindekiler:

  1. Icra müdürlükleri hangi bakanlığa bağlıdır?
  2. Icra memuru nereye şikayet edilir?
  3. Icra işleri dairesi başkanı kim?
  4. Icra müdür?
  5. Icra dairelerini kim denetler?
  6. Icra müdürü vermiş olduğu karardan dönebilir mi?
  7. Icra mahkemesine şikayet kaç günde sonuçlanır?
  8. Icra işleri durduruldu mu?
  9. İcra dairelerini icra mahkemelerine kim bağlar?
  10. İcra dairelerinde görevli personeller kimlerdir?
  11. Icra müdürü resen haciz kaldırabilir mi?
  12. Icra mahkemesi kararları nelerdir?
  13. Icra ve iflas kanununa göre bir hakkın sebepsiz yere sürüncemede bırakılması durumunda şikayet süresi ne kadardır?
  14. İcra daireleri kapali mi?

Icra müdürlükleri hangi bakanlığa bağlıdır?

Adalet Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır: Kanunlarda kurulması öngörülen mahkemeleri açmak ve teşkilatlandırmak, ceza infaz kurumları, icra ve iflas daireleri gibi her derece ve türdeki adalet kurumlarını planlamak. kurmak ve idari görevleri yönünden gözetim ve denetimini yapmak ve geliştirmek.

Icra memuru nereye şikayet edilir?

Yetkili icra mahkemesi şikâyet konusu işlemi yapan icra (veya iflas) dairesinin tabi olduğu icra mahkemesidir. Şikâyet icra mahkemesine yapılır. Bunun istisnası kambiyo senetlerine mahsus iflas yoluyla şikâyet icra dairesine bildirilir.

Icra işleri dairesi başkanı kim?

Daire Başkanları
Ad SoyadÜnvanTelefon
Fatih ÖZTÜRKDaire Başkanı-
İbrahim CERANDaire Başkanı-
Huriye SAKARYAMakam Sekreterya549 45 44
Merve Nur KURÇERENMakam Sekreterya549 45 45

Icra müdür?

İcra müdürü, yargılama gideri, vekalet ücretinin tahsili ve hukuk mahkemelerinin kararlarını uygulamakla yükümlü kamu memurudur.

Icra dairelerini kim denetler?

(Değişik birinci cümle: 17/7/2003-4949/2 md.) İcra ve iflâs daireleri, 4 üncü maddedeki esaslara göre icra mahkemesi hâkiminin daimî gözetimi ve denetimi altındadır. Bu daireler Cum- huriyet savcıları ve adalet müfettişleri vasıtası ile denetime tabi tutulur.

Icra müdürü vermiş olduğu karardan dönebilir mi?

İcra müdürü şikayet süresi içerisinde kararından dönebilir. Bunun dışında genel kural icra müdürünün işlemini değiştiremeyeceği şeklindedir.

Icra mahkemesine şikayet kaç günde sonuçlanır?

Bu neden İcra Kaç Günde Sonuçlanır sorusu şu şekilde cevaplanabilir, İcra takibinde tebligat ile gönderilen ödeme emrinin borçlunun eline ulaşmasından itibaren yani 10 günlük yasal süresi içerisinde sonuçlanabilir.

Icra işleri durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla nafaka dışında icra dairelerindeki bütün iş, işlem ve takipler durduruldu. ... Salgın tehlikesinin devam etmesi halinde bu süre yine aynı usulle Cumhurbaşkanı kararıyla uzatılabilir. Yeni bir karar alınmazsa 1 Mayıs'tan itibaren icra iflas işlemleri aynen devam edecek.

İcra dairelerini icra mahkemelerine kim bağlar?

Her icra mahkemesi hâkimi, kendisine Adlî Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığınca dönüşümlü olarak bağlanan icra ve iflâs dairelerinin muamelelerine yönelik şikâyetleri ve itirazları inceler, bu dairelerin gözetim ve denetimlerini yapar, idarî işlerine bakar."

İcra dairelerinde görevli personeller kimlerdir?

İcra dairelerinde, gerektiğinde, Adalet Bakanlığı tarafından belirlenecek esaslar çerçeve- sinde, adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu tarafından zabıt katibi, mübaşir ve hiz- metli görevlendirilir.

Icra müdürü resen haciz kaldırabilir mi?

İcra müdürlüğü belirtilen hükümlere göre hacizlerin düşmüş olması halinde, talep olmadıkça, resen hareket ederek hacizlerin kaldırılması için işlem yapmaz.

Icra mahkemesi kararları nelerdir?

İcra mahkemesi; bölge müdürlüğüne yapılmış olan işlem şikayetlerini inceler ve sonuca bağı olarak bir karar verir. Mahkeme tarafından verilen kararlar içerisinde dosyanın takibi ya da takibin iptali de yer almaktadır. İcra mahkemeleri bunlara ek olarak istihkak davasına karşılık açılan yeni davaları da incelemektedir.

Icra ve iflas kanununa göre bir hakkın sebepsiz yere sürüncemede bırakılması durumunda şikayet süresi ne kadardır?

- Hakkın sebepsiz yere sürüncemede bırakılması, olmak üzere dört başlık halinde toplanacaktır. Yine bu madde uyarınca şikayet süresi, şikayet talebinde bulunanın şikayete konu işlemi öğrendiğinde başlayacak olup ve 7 gündür. Söz konusu süre hak düşürücü süredir.

İcra daireleri kapali mi?

Adliyeler hafta içi 08:30 - 12:00 / 13:00 - 17:00 saatleri arasında mesai yapmaktadırlar.