İçindekiler:
- Çocuklarda omurga eğriliği nedir?
- Çocuklarda skolyoz nasil anlasilir?
- Doğuştan skolyoz neden olur?
- Skolyoz doğuştan mi?
- Skolyoz tedavi Edilebilir mi?
Çocuklarda omurga eğriliği nedir?
“Skolyoz” adı verilen
omurga eğriliği, çoğunlukla büyüme çağında tanısı konulan bir rahatsızlıktır. Farklı nedenlere bağlı olarak omurların sağa, sola eğrilmesi veya kendi etrafında dönmesiyle gelişen skolyoz, küçük yaşlarda başlayıp, tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşamını ciddi ölçüde etkileyebilmektedir.
Çocuklarda skolyoz nasil anlasilir?
– Kollarını yanlara sarkıttığında, bir tarafta kolla gövde arasında daha fazla boşluk olması. – Bir kalçasının diğerine göre daha yüksek veya daha belirgin görünmesi. – Kafa izdüşümünün leğen kemiklerinin ortasına denk gelmemesi. – Gövdenin bacaklara göre orantısız kısa olması.
Doğuştan skolyoz neden olur?
Konjenital
skolyozun nedenleri arasında anne karnındaki süreçte geçirilmiş olan enfeksiyonlar, annede daha önce bulunan veya hamilelik sırasında başlayan şeker hastalığı ve kalp rahatsızlıkları, hipertermi, alkol kullanımı, valproik asit kullanımı, vücuttaki vitamin ve mineral eksiklikleri gösterilebilir.
Skolyoz doğuştan mi?
Skolyoz doğuştan olabildiği gibi, doğumdan sonraki gelişim sürecinde ya da ergenlik döneminde de sebebi bilinmeyen bir nedenle ortaya çıkabilir.
Skolyoz tedavi Edilebilir mi?
Skolyoz ameliyat olmadan düzelme ihtimali olan bir hastalıktır. Düşük dereceli
skolyoz hastalarının
iyileşmesi veya düzelme oranları yüksektir.
Skolyoz türüne ve derecesine göre yapılacak tedavide farklılıklar olabilmektedir. Yüksek
skolyoz derecesi olan hastalar için cerrahi müdahale gerekmektedir.