Bireysel faktörler nedir?
İçindekiler:
- Bireysel faktörler nedir?
- Sağlığın belirleyicileri nedir?
- Hastalık davranışını etkileyen dış değişkenler nelerdir?
- Hastalık davranışı nedir?
- Nötral sağlık nedir?
- Objektif sağlık verileri nedir?
- Objektif veriler nelerdir?
- Tıbbi tanılar nelerdir?
Bireysel faktörler nedir?
Antropometrik Özellikler sonucunda edilen bulguların karşılaştırılarak bireyler veya gruplar arasındaki farklı ya da benzer özelliklerin ve etkili faktörlerin açığa çıkmasını sağlayan antropoloji ve anatominin bir alt çalışma alanıdır.
Sağlığın belirleyicileri nedir?
Sağlığın toplumsal belirleyicileri Bunlar, maddi koşullar, sosyal ortam, psikososyal etmenler, davranışlar ve biyolojik etmenleri kapsar. Bu etmenler, bireylerin sosyal konumu, eğitim düzeyleri, meslekleri, gelirleri, toplumsal cinsiyetleri ve etnik kökenlerinden etkilenir.
Hastalık davranışını etkileyen dış değişkenler nelerdir?
Dış Değişkenler Hastalık semptomları, sosyal grup, kültürel birikim, ekonomik değişkenler ve sosyal destek sistemi, bireyin hastalık davranışını etkileyen dış değişkenlerdir. Bir hastalığın görülebilen semptomları vücut imajını ve hastalık davranışını etkileyebilir.
Hastalık davranışı nedir?
Hastalık davranışları, bir hastalığın seyri sırasında hastalığın neden olduğu değişikliklere uyum sağlamak için koordineli adaptasyon davranışlarıdır.
Nötral sağlık nedir?
2.
Objektif sağlık verileri nedir?
Objektif sağlık ise, doktor muayenesi ve tanı testleri sonuçlarına göre belirlenen hastalığın olmamasıdır. Bir bireye sağlıklı diyebilmek için; hem bireyin kendini sübjektif olarak sağlıklı algılaması, hem de objektif olarak gerçekten sağlıklı olması gerekir.
Objektif veriler nelerdir?
Objektif veriler; kan basıncı değeri, laboratuar bulguları, kilo, boy, kan şekeri objektif verilere örnek olarak verilebilir. Subjektif veriler ise; hastanın duyguları, inançları, davranışları,kişisel sağlık durumunu ve yaşam koşullarını algılamalarıdır.
Tıbbi tanılar nelerdir?
Tıbbi tanı, tanı ve tedaviye yetkili hekim tarafından bireyin probleminin belirlenmesi ve tedavi edilmesidir. Hemşirelik tanısı ise bakım vermeye yetkili hemşire tarafından bireyin sağlığını geliştirme, koruma ve hastalık halinde iyileştirme amacı ile belirlenmiş, hasta problemleridir.