Eymir Gölü giriş kartı kimler alabilir?

İçindekiler:

  1. Eymir Gölü giriş kartı kimler alabilir?
  2. Eymir Gölü giriş ücreti ne kadar?
  3. Eymir Gölü giriş yasak mı?
  4. Ankara Eymir Gölü Nasıl Gidilir?
  5. Ankara Eymir Gölü nerede?
  6. Eymir gölü nasıl oluştu?
  7. Gölbaşına otobüsle nasıl gidilir?
  8. Ankara Eymir gölüne otobüsle nasıl gidilir?
  9. Eymir Gölü hangi ilde?

Eymir Gölü giriş kartı kimler alabilir?

Eymir Gölüne araç ile girişler için Göl giriş kartı almak zorunludur. Eymir Gölü giriş kartı kişiye özel olup, başkasına verilemez, devredilemez. Kart sahibinin kartı kaybetmesi halinde, yeni kart ücreti karşılığında çıkartılır. Eymir Gölü üyelik kartının bulunması halinde kart Göl Amirliğine teslim edilir.

Eymir Gölü giriş ücreti ne kadar?

Ziyaret Saatleri: Haftanın her günü saat: 05:00 – 22:00 arasında ziyarete açıktır. Giriş ücreti: Giriş için herhangi bir giriş ücreti ödemenize gerek yoktur.

Eymir Gölü giriş yasak mı?

Göl Yerleşkesine araç giriş kartına sahip ziyaretçilerin hafta içi girişleri saat: 06.00 – 22.00 saatleri arasındadır. Eymir Gölüne girişlerde kısıtlama olduğunda hafta sonu saat: 06.00-19.00 arasında göl giriş kartı olsa dahi araç girişlerine izin verilmez.

Ankara Eymir Gölü Nasıl Gidilir?

Eymir gölüne direk ulaşım malesef yok ancak toplu taşıma ile ya oran a gidip TRT binasında inip taksiye bineceksiniz, ya da Gölbaşı otobüs ve dolmuşları ile Haymana kavşağına kadar gelip ordan taksi ile devam edeceksiniz (lütfen söföre göle en yakın mesafede indirmesi için uyarıda bulunmayı unutmayın) .

Ankara Eymir Gölü nerede?

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Eymir Gölü ODTÜ arazisi içinde yer almaktadır. Eymir Gölü çevresi 1.09 kilometrekaredir. Derinliği 3. 80 metre olan Eymir Gölü çevresi uzunluğu 9 kilometre ortalama derinliği 5 metre civarında ölçülmüştür.

Eymir gölü nasıl oluştu?

Tektonik olaylarla oluşan çökme sonucu oluşmuş Mogan-Eymir-İncesu deresini izleyen çukurluk vadi, başlangıçta bir akarsu vadisiyken, derelerin getirdiği materyalin 1900'lü yıllarda Mogan çukurluğunu (bugün Gölbaşı yerleşiminin bulunduğu bölge) doldurması sonucu Mogan Gölü ve Eymir çukurluğunun önünü doldurması sonucu ...

Gölbaşına otobüsle nasıl gidilir?

Ulus'tan kalkarak Sıhhiye üzerinden Kızılay'a gelen 105--2 numaralı EGO Belediye Otobüslerini de kullanarak Gölbaşı'na gelebilirsiniz. 105-2 numaralı otobüsler hafta içi, 106-2 numaralı otobüsler ise hafta sonu hizmet veriyor.

Ankara Eymir gölüne otobüsle nasıl gidilir?

Kızılay Güvenpark'tan 190 numaralı otobüse binerek Eymir Gölü'nün Oran tarafındaki girişine kadar gidebilirsiniz. Otobüs yolculuğu biraz uzun sürse de aktarmasız olması avantajlı..

Eymir Gölü hangi ilde?

Eymir Gölü, Ankara il sınırları içinde yer alan bir göldür. Arazisi Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne aittir.