Üst kapak arızası nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Üst kapak arızası nasıl anlaşılır?
  2. Conta yanık testi nedir?
  3. Ust kapak contası Yandigi nasil anlasilir?
  4. CS motor test nedir?
  5. Kompresyon testi nedir?

Üst kapak arızası nasıl anlaşılır?

Bir köpüklenme olacaktır. Aracın hararetinde dengesizlikler olur , ani yükselmeler görülür. Araçta gaz yememe ve tekleme gibi durumlar görülür. En büyük belirtiler arasında egzozdan beyaz duman atması görülür.

Conta yanık testi nedir?

Conta yanık testi, contanın bu paravan işlevini sağlayıp sağlayamadığını gösterir. ... Çatlamanın zamanla büyümesiyle silindir kapak contası yanar ve motor suyu ile motor yağı birbirine karışır. Araçta ki soğutma suyunun azalması sonucunda motor ciddi hasar görür ve çalışamaz hale gelebilir.

Ust kapak contası Yandigi nasil anlasilir?

Motor Conta Yanması Belirtileri Nelerdir?
  1. 1 – Soğutma suyu genleşme kabı içerisindeki suyun kirlenmesi: ...
  2. 2 – Motor çalışır durumdayken egzozdan yoğun beyaz duman çıkması: ...
  3. 3 – Motorda karter yağ seviyesinin sudan dolayı yükselmesi: ...
  4. 4 – Motor Soğutma suyunun azalması:

CS motor test nedir?

CS Motor Kaçak Testi Araç Motorlarında Yanma Odası Kaçaklarının (Silindir Kapak Contası Kaçağı ve yanığı, Kapak ve Blok Çatlağı) tespitini sağlar.Herkesin Kullanıp sonuç alabileceği şekilde geliştirilmiştir. 10 dk içerisinde kesin sonuç alınır.

Kompresyon testi nedir?

Motor kompresyon testi, kompresyon test cihazı ile yapılan ve 2.el araç alımlarında araç hakkında önemli bilgiler veren bir testtir. ... Bujiler alındıktan sonra kompresyon test göstergeleri buji yuvalarına takılır ve marş basılır. Kısa marş sonunda göstergedeki değerlere bakılarak silindirlerdeki basınç dağılımı bulunur.