Semizotu Sarımsaklı Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Semizotu Sarımsaklı Nasıl Yapılır?
  2. Semizotu yoğurtlu yenir mi?
  3. Yoğurtlu semizotu ne işe yarar?
  4. Semizotu sapları kullanılır mı?

Semizotu Sarımsaklı Nasıl Yapılır?

Semiz otunu temizleyip yıkayalım ve doğrayalım.Salatalığı da yıkayıp doğrayalım.Sarımsağı da soyup ezelim. Üzerine damak tadınıza göre tuz ekşi acıyı ekleyip harmanlayalım hepsi bu. Yemeden hemen önce hazırlayın . Çünkü bekledikçe sulanıyor.

Semizotu yoğurtlu yenir mi?

Uzmanlar semizotunu çiğ halde yoğurtla karıştırıp tüketildiğinde daha faydalı olduğunu vurguluyor. Et ve yemek yemeyenler için zengin omega - 3 kaynağı olan semizotu lif, A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve bakır minerallerini barındırır.

Yoğurtlu semizotu ne işe yarar?

Diyetisyen Çisem Gündüz, yaz sıcaklarında yoğurtla tüketilen semizotunun bilinmeyen faydalarını anlattı. İçerisindeki Omega-3 sayesinde semizotu beyin fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlar. Özellikle büyüme ve gelişme dönemindeki çocuklarda konsantrasyon ve hafıza gelişimi açısından oldukça değerlidir.

Semizotu sapları kullanılır mı?

Kanı demir bakımından zengin hale getirip kırmızı kan hücrelerinin artmasını sağlayan semizotu hem sapı hem de yaprakları açısından mutlaka haftada en az 2 kez tüketilmelidir. Semizotu sapı yemeği son derece kolay ve lezzetli bir yemek olup pratik bir şekilde hazırlanabilecek en kolay yemekler arasında.