Kadın sığınma evine nasıl ulaşabilirim?

İçindekiler:

  1. Kadın sığınma evine nasıl ulaşabilirim?
  2. Kadın konuk evlerini kim açar?
  3. Erkek konukevi var mı?
  4. Erkek Konuk Evi var mı?

Kadın sığınma evine nasıl ulaşabilirim?

Türkiye'de her ilde kadın sığınma evleri bulunuyor. Eşinden şiddet gören kadın bağlı olduğu ildeki İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bizzat başvuru yaparak sığınma başvurusunda bulunabilir. Başvurularda herhangi bir belgeye gerek duyulmuyor.

Kadın konuk evlerini kim açar?

MADDE 4 – (1) Bakanlık, yörenin ihtiyacına, sosyo-kültürel yapısına göre uygun görülecek il ve ilçelerde konukevi açar. Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu yüzbini geçen belediyeler ihtiyaca cevap verebilecek nitelik ve sayıda konukevi açar. İl özel idareleri ile sivil toplum kuruluşları da konukevi açabilir.

Erkek konukevi var mı?

Devlet eliyle bir ilk! Türkiye'nin ilk erkek sığınma evleri İstanbul ve İzmir'de hizmete girdi. 30 erkeğin kalacağı sığınma evinde erkeklerin kimlikleri gizli tutulacak. Sığınma evlerininse pencereleri parmaklıklı olacak. Türkiye'nin ilk erkek sığınma evleri açıldı.

Erkek Konuk Evi var mı?

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde; 18 – 60 yaş aralığındaki kimsesiz, ihtiyaç sahibi, hayatını tek başına sürdürmekte zorlanan erkek vatandaşlarımızın geçici bir süre zarfında barınma ve iaşelerini, psiko-sosyal ve fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Erkek Konukevi ...