E devletten kredi notunu nasıl öğrenirim?

İçindekiler:

  1. E devletten kredi notunu nasıl öğrenirim?
  2. Findeks raporu nedir nasıl alınır?
  3. Findeks raporu neye göre?
  4. Internet bankacılığından kredi notu nasıl öğrenilir?

E devletten kredi notunu nasıl öğrenirim?

KREDİ NOTU NASIL ÖĞRENİLİR? Kredi notu öğrenmek için öncelikle, e-Devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. Sistem açıldıktan sonra “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” hizmetini seçin. Çıkan ekranda “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” ya da “Çek Bilgileri” raporlarından birini edinme talebi gönderin.

Findeks raporu nedir nasıl alınır?

Findeks Risk Raporu, tüm bankalardaki toplam kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borç ve limit bilgilerini öğrenebileceğiniz, ödemelerinizi tek bir yerden takip edebileceğiniz rapordur. Findeks Kredi Notu'nu oluşturan faktörleri bu rapor üzerinde görebilirsiniz.

Findeks raporu neye göre?

Findeks Kredi Notu; kişilerin kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borçlarını ödeme alışkanlıklarına, borç durumlarına, yeni kredili ürün ve kredi kullanım yoğunluklarına göre hesaplanan nottur. Findeks Kredi Notu 1-1900 arasında değişir. Not 1'den 1900'e doğru ilerledikçe risk seviyesi azalır.

Internet bankacılığından kredi notu nasıl öğrenilir?

Bankalar Aracılığı ile Kredi Notu Öğrenme Eğer şubeye gitmeden halletmek istiyorum diyorsanız, internet bankacılığını kullanabilirsiniz. Bunun için de internet bankacılığına giriş yaparak, ilgili menüye girerek ödeyeceğiniz belirli bir ücret karşılığında notunuzu öğrenebilirsiniz.